Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Donnarumma megszólalt jövőjével kapcsolatban

Az olasz élvonalbeli AC Milan ifjú kapusa, a mindössze 18 éves Gianluigi Donnarumma tavaly üstökösként robbant be a futballvilágba, csakhamar megragadt a nagy múltú klub gólvonalán, és idén is hallatlan magabiztossággal, ihletett formában véd. Nem csoda tehát, hogy a hírek szerint sok csapat vinné őt, és most szót is ejtett jövőjéről a Rossoneri hálóőre.

donnarumma.milan.mano.sul.cuore.2016.2017.750x450Donnarumma (fotó: calciomercato.com)

Donnarumma a Sport Mediasetnek nyilatkozott, és egyértelmű álláspontot fogalmazott meg.

“Remélem, sokáig maradhatok a Milannál. Mindenképpen maradnék, hiszen Milan-szurkoló vagyok” – mondta a fiatal portás.

A legtöbb pletyka szerint angol élvonalbeli klubok egész sora vinné Donnarummát, a Chelsea és a Manchester City nevét hallani leginkább a Milan saját nevelésével kapcsolatban. Ám Olaszországon belül is akad érdeklődő, nem is akárki, hiszen a bajnok Juventus figyeli árgus szemekkel az olasz válogatottba is behívott játékost, legalábbis a hírek szerint. A torinóiak első számú kapusa, Gianluigi Buffon immár a 40. életévét tapossa, fiatalabb már ő sem lesz, és sokan nemcsak a válogatottnál, hanem a Juvénál is Donnarummában látják a legendás hálóőr utódját.

Az éppen csak nagykorú Milan-játékos szerződése 2018-ig érvényes a piros-feketéknél, és egyelőre nincsenek konkrétumok a hosszabbítás ügyében. Ám Donnarumma jelezte, emiatt nem aggódik, és bízik abban, hogy sztárügynöke, Mino Raiola megfelelően kezeli az ügyet.

“A szerződésem egy olyan dolog, amellyel az ügynökömnek kell törődnie” – zárta rövidre a témát “Gigio”.

Viszont abban biztosak lehetünk, hogy amennyiben nem születik megállapodás Donnarumma szerződéshosszabbításának ügyében, akkor a nyár egyik legérdekesebb sztorija lehet az övé, hiszen könnyedén slágercélpont lehet a topklubok számára.

Szerző: Draskovics Tamás