Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hét meccs, mely döntően befolyásolja a magyar futball jövőjét

Nagyon fontos hét előtt áll a magyar labdarúgás. Felnőtt és utánpótlás szinten egyaránt komoly megmérettetés vár hazánk legjobbjaira. A felnőtt csapat Portugáliában lép pályára vb-selejtezőn, míg az U19-es és az U17-es csapat az Eb-elitkörben való őszi részvételért harcolhatja ki. Előbbi Csehországban, utóbbi pedig hazai környezetben. Hét mérkőzés, mely döntően befolyásolja a labdarúgók és labdarúgásunk jövőjét. 

magyar_foci_labda

Portugáliában a tét az oroszországi vb-remény…

A Bernd Storc által irányított nemzeti tizenegy már Portugáliában tartózkodik és készül a tavalyi Eb-győztes  elleni vb-selejtezőre, mely az eddigi eredmények és a csoport állása függvényében sorsdöntő lehet. Egy bravúros eredmény margóján életben maradhatnak az oroszországi vb-remények, egy vereség viszont szertefoszlathatja azokat. Nagyon sokan, a szurkolók többsége – véleményünk szerint tévesen, hibásan – a franciaországi csoportmeccshez méri, hasonlítja a szombat este esedékes találkozót. A mérkőzés egyértelmű favoritja a Cristiano Ronaldo által fémjelzett hazai csapat, ám a labda kerek, a papírforma pedig könnyen a kukában is kiköthet. Lehetetlen nem létezik…

Szombat 20:45 Portugália – Magyarország

Csehországban az U19

Az U19-es válogatottnak Csehországban, többek közt a házigazda legyőzésével kellene kivívnia a továbbjutást, melyre Skócia és Ausztria legjobbjai is pályáznak, ám végül csak egy csapat kvalifikálja magát az őszi Eb-elitkörre, mely a kontinens nyolc legjobb csapatát vonultatja majd fel.

Március 22.:
Ausztria-Skócia, 11.00
Magyarország-Csehország, 17.00

Március 24.:
Ausztria-Magyarország, 11.00
Csehország-Skócia, 17.00

Március 27.:
Csehország-Ausztria, 19.00
Skócia-Magyarország, 19.00

Az U19-es válogatott 20 fős kerete:

Kapusok: Demjén Patrik (Dorog), Bese Balázs (MTK Budapest), Vajda Dániel (Budaörs)

Védők: Szalai András (Paks), Tóth Bence (PFLA), Szalai Attila (Rapid Wien), Gergényi Bence (Honvéd), Patik Márton (Ferencváros) , Nagy Zsombor (MTK)

Középpályások: Kleisz Márk (Vasas), Vogyicska Bálint (MTK Budapest), Szabó Bence (Puskás Akadémia), Hinora Kristóf (MTK Budapest)

Támadók: Takács Ronald (MTK Budapest), Csernik Kornél (Ferencváros), Bíró Ákos (Budapest Honvéd), Tömösvári Bálint (Budapest Honvéd), Bíró Bence (Guimaraes), Szabó Levente (Atalanta), Kamarás György (Balmazújváros)

Hazai pályán az U17

Szélesi Zoltán csapatának hazai pályán kell kiharcolnia az Eb-elitkörben való részvételt, ehhez azonben lesz pár szava Oroszország, Norvégia és Izrael tehetségeinek is. Az U17-es együttes Telkiben, és az új Hidegkuti Nándor Stadionban is pályára lép majd. Azt, pedig, hogy milyen sikerrel, az előttünk álló hét megválaszolja.

Március 21.:
Oroszország-Norvégia, 14.30, Dabas
Magyarország-Izrael, 15.30, Telki

Március 23.:
Izrael-Norvégia, 14.30, Dabas
Oroszország-Magyarország, 15.30, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Március 26.:
Norvégia-Magyarország, 13.00, Telki
Izrael-Oroszország, 13.00, Dabas

Az U17-es válogatott kerete:

Kapusok: Ásványi Balázs (Puskás Akadémia), Kovács Péter (DVSC), Oroszi István (Ferencváros)

Védők: Lakatos Benjámin (DVSC), Opavszky Balázs (Vasas), Mocsi Attila (ETO FC Győr), Major Gergő (Puskás Akadémia), Bolla Gergő (Illés Akadémia), Majnovics Martin (Mattersburg)

Középpályások: Csonka András (Ferencváros), Lipóth András (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Salzburg), Kovács Krisztián (ETO FC Győr), Schön Szabolcs (Ajax)

Támadók: Szendrei Norbert (Honvéd), Bencze Márk (Vitesse), Szerető Krisztofer (Stoke City), Csoboth Kevin (Benfica), Tímári Norman (Puskás Akadémia)

Érdekesség és válogatási elv

Nem tisztünk bírálni a kapitányok és a szakmai vezetés munkáját, csupán a kérdőjelekre keressük a válaszokat, ugyanis több, a korosztályában meghatározó légiós is távol marad az Eb-selejtező második szakaszától. Egy olyan megmérettetéstől, mely döntően befolyásolhatja labdarúgásunk jövőjét. Vajon tényleg a lehető legjobb összetételben lép majd pályára az U17-es és az U19-es korosztály? Ha nem, akkor miért maradtak ki meghatározónak látszó légiósok, akiket felkarolt a nyugati futball. Van náluk tehetségesebb labdarúgó a hazai utánpótlás bajnokságban, netán fejlődésük nem öltött olyan szintet, mint ahogyan azt várták a szakemberek? Egyértelműen sok a kérdőjel Deczki Máté (Stoke City), Hutvágner Gergely (Sampdoria), Puskás Martin (Cercle Brugge), Horváth Csanád (Huimares), a korábban Barcelonában is megforduló Tajti Mátyás (Malaga) és a magyar futball egyik legtehetségesebb labdarúgó növendéke, a PSV Eindhovenben pallérozódó Kun Bertalan kimaradása körül. Vajon a felsorolt labdarúgók miért lettek “kegyvesztettek”!?