Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Vereség az U17-esek Eb-elitkörében

Megkezdte szereplését a Szélesi Zoltán vezette utánpótlás-válogatottunk, amely Telkiben szenvedett szoros vereséget Izraeltől.

fotó: mlsz.hu

fotó: mlsz.hu

Lépéselőnybe került Izrael válogatottja, miután egy hajrában szerzett góllal legyőzte a magyar korosztályos válogatottunkat. Nem kezdődött jól az elitkör a mieink számára, hiszen az utolsó pillanatban Csóka Dániel sérülés miatt kiesett a keretből, ennek következtében mind a keret, mind a kezdőcsapat megváltozott.

Már az első percekben magához ragadta a kezdeményezést a vendég együttes, aminek folyamán helyzetet is ki tudtak alakítani. Karzev révén hibázták el a ziccerüket, aki tizenkét méterről alig tévesztette el a célt. A huszadik percre valamivel kiegyenlítettebbé vált a találkozó, ám a magyar együttes akciói rendre elakadtak a tizenhatos előtt. A szünetig már nem is változott az eredmény. Ellenben a mutatott játék alapján bele kellett nyúlnia a meccsbe Szélesi Zoltánnak.

A folytatásban aktívabb lett a házigazda magyar csapat, amit jelzett Schön Szabolcs ziccere, az izraeli kapusnak nagyot kellett védenie. Ugyanakkor a magyar kapu előtt is adódott egy nagy helyzet, Ásványi Balázs azonban remek ütemben lépett ki kapujából, és akadályozta meg a gólszerzést. A hajrához közeledve egyre többet támadott a magyar együttes, mégis a kontrákra berendezkedő Izrael szerezte a gólt. Ilay Hen elé került egy bedobást követően a játékszer, aki tíz méterről, kapásból vágta a hálóba a labdát. Az utolsó percekben Csoboth Kevin révén két ízben is egyenlíthetett volna a hazai brigád, mindkettő kimaradt, Izrael ennek megfelelően megtartotta szűk előnyét, s nyerte meg az összecsapást.

A másik összecsapáson Norvégia és Oroszország csapott össze, hiába vezetett két góllal is a skandináv válogatott, az oroszok felálltak, és döntetlent tudtak elérni.

Szélesi Zoltán a következőképp értékelte a látottakat: „Jól felkészültünk az ellenfélből, és a nyolcvan perc során ezt bizonyítottuk is a pályán, egyenlő erők küzdelmét hozta a mérkőzés. A végén egy taktikai hiba okozta a vereségüket, egy bedobás után üresen hagytuk az ellenfél játékosát, ilyen apróságokon múlik egy-egy mérkőzés. A hajrában egyenlíthettünk volna, és nem is lett volna érdemtelen, mert a játék képe alapján a döntetlen benne volt a meccsben. Még van hátra két mérkőzésünk, előre kell tekintenünk, és a hibák elemzése után már a csütörtöki, oroszok elleni találkozóra koncentrálni.”

Magyarország – Izrael 0-1 (0-0)
G.: Hen (79.)

Magyarország: Ásványi Balázs – Kovács Krisztián, Mocsi Attila, Bolla Gergő, Majnovics Martin – Szoboszlai Dominik, Csonka András (Lipóth András, 75.) – Szerető Krisztofer (Csoboth Kevin, 53.), Schön Szabolcs, Timári Norman – Szendrei Norbert (Bencze Márk, 60.)

A másik összecsapáson: Norvégia – Oroszország 2-2

A mieink következő ellenfele Oroszország lesz Telkiben. A találkozót csütörtökön délután rendezik.

A csoport állása:
1. Izrael 3 pont
2. Norvágia 1 pont
3. Oroszország 1 pont
4. Magyarország 0 pont

Gavalovits Sándor