Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A búcsúzó Podolski bombagóljával nyertek rangadót a németek! – videóval

Podolski méltó módon búcsúzott a válogatottságtól Anglia ellen – az ő bombájával nyertek a németek. Eközben Skócia döntetlent játszott Kanadával, míg az est korábbi meccsén a csehek focizták le Litvániát. 

IMG_20170322_225658

Podolski ma is kitette szívét-lelkét a pályára, és nagyszerű góllal köszönte meg azt, hogy 130 meccsen szerepelhetett a német válogatottban (forrás: twitter.com/DFB_Team)

Podolski a mai, vagyis a 130. válogatott meccsén búcsúzott a német nemzeti csapattól, ráadásul egy rangadón, méghozzá az Anglia elleni barátságos mérkőzésen.  A németek kezdőjében Dortmundban debütálhatott Werner, míg az angoloknál három védőt küldött a pályára az új szövetségi kapitány, Gareth Southgate.

A 9. minutumban Anglia kerülhetett volna előnybe, ám Michael Keane szöglet utáni lövése ter Stegen kapuja fölé szállt. A 31. percben jóval nagyobb helyzetük maradt ki az angoloknak. Ekkor Lallana a tizenhatos széléről lőtt a védőkön túljutva, és a labda épphogy nem fért be, a kapufát találta el! Anglia ezután is dominált, a németek a szünetig kapura tartó lövésig sem jutottak el. A 41. minutumban Alli hibázta el az adandó lehetőséget közelről, a labdát könnyen begyűjtötte ter Stegen. Mezőnyben nem volt nagy különbség a két válogatott között, ám Anglia járt közelebb a gólszerzéshez, míg a németeknek erre nem igazán volt esélyük.

A fordulás után viszont hamar változtatott volna ezen a német nemzeti csapat. A 49. minutumban Brandt lökete ment kevéssel mellé! Hat perccel ezután Dier jól lőtte be a labdát a német kapu elé, de ter Stegen felkészült erre, és begyűjtötte a labdát. Az 56. percben már a túloldalon adódott lehetőség, ekkor Sané fejesét fogta Hart. A jég a 69. percben tört meg, megszületett a meccs első gólja, előnybe kerültek a németek! És a gól szerzője ki más lehetett volna, mint Podolski, aki távolról szerzett nagy találatot – micsoda búcsúmeccs (1-0)! A 73. percben Sané révén növelte volna előnyét Németország válogatottja, de Hart résen volt.

IMG_20170322_225651

A búcsúzó Podolski 49. gólját szerezte címeres mezben (forrás: twitter.com/DFB_Team)

Szép véget ért Podolski számára a búcsúmeccse, ugyanis a lefújásig már nagyobb helyzet sem alakult ki, így a 130. válogatottságát ünneplő világbajnok góllal köszönt el a nemzeti csapattól. Podolski biztos sokaknak hiányozni fog a német nemzeti csapatból, fantasztikus karrier van a háta mögött, és méltó befejezése volt ez a mai meccs válogatottbeli pályafutásának.

Németország – Anglia 1-0 (0-0)
Helyszín: Signal Iduna Park, Dortmund. Vezette: Damir Skomina
Gólszerzők: Podolski (69.), ill.
Sárga lapok:
Kiállítás:

Németország: ter Stegen – Kimmich, Rüdiger, Hummels, Hector – Weigl (Can 66.), Kroos – Brandt (Schürrle 59.), Podolski (Rudy 84.), Sané – Werner (Müller 77.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Anglia: Hart – Keane, Cahill, Smalling (Stones 84.) – Walker, Livermore (Ward-Prowse 83.), Dier, Bertrand (Shaw 83.) – Alli (Lingard 71.), Lallana (Redmond 65.) – Vardy (Rashford 70.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Kanada nemzeti csapata élére pár nappal ezelőtt nevezték ki a Tatabánya korábbi edzőjét szövetségi kapitánynak, aki nem más, mint az 59 esztendős ecuadori Octavio Zambrano. A jövőre tekintve az lesz Zambrano feladata, hogy a kanadai nemzeti csapatot a 2022-es vb-re kijuttassa, valamint hogy minimum a világbajnoki selejtezők során a zónadöntőt elérje a válogatott, amit ezúttal nem sikerült Kanadának.

Az új szövetségi kapitánnyal Skóciában vendégeskedtek a kanadaiak, és nem az észak-amerikai ország válogatottja volt a barátságos mérkőzés esélyese.

Hamar megszületett a meccs első gólja, egy kanadai akció szép befejezéseként. Aird az első válogatottbeli találatát szerezte, de hiába volt szép amit csináltak a vendégek, kellett hozzá a skótok “asszisztálása” a védelemben (1-0). A skótok válasza a 35. percben érkezett Naismith révén. Skócia nyomása ezzel eredményt szült (1-1). Mezőnyben a szünetig magabiztosan a skótok akarata érvényesült, azonban több gól az első félidőben már nem született.

A folytatásban is megmaradt a skótok nagy dominanciája labdabirtoklás terén. Helyzetet is többet dolgozott ki a skót nemzeti csapat, de gólt már a hazaiak sem tudtak szerezni a végső hármas sípszóig.

Skócia – Kanada 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Naismith (35.), ill. Aird (11.)

A nap kora esti meccsén csehek a litvánokat látták vendégül a válogatott felkészülés során. A meccs esélyesei egyértelműen a hazaiak voltak, ám az első nagyobb helyzet a vendégeké volt. A 16. minutumban viszont Luksa próbálkozását Vaclik fogta. Két perccel később Matulevicius hibázta el a csehek kapuját közelről. A 36. percben villantak a hazaiak is, de Skoda fejese után a labda a kapu mellett kötött ki. A 40. minutumban is Skoda próbálta megszerezni az előnyt a cseheknek, de egy becsúszó védő blokkolta lövését. Többet volt jóval a labda a cseh válogatottnál a szünetig, helyzetük is több volt a hazaiaknak, de ez még az eredményben nem nyilvánult meg.

A fordulás után hamar változott az eredmény, hiszen a térfélcserét követően három perccel Csehország került előnybe. A 48. minutumban a hazaiak tizenegyesét Horava értékesítette (1-0). Az 53. percben Matulevicius egyenlített volna, de közelről tévesztett célt. A következő helyzet után pedig már gól született, melynek ismét a csehek örülhettek. A 65. percben Jankto vette be Litvánia kapuját, a labda a kapufát is érve ment be (2-0). A 79. minutumban ismét változott az állás, megintcsak a csehek találtak be! Ekkor Krmencik volt eredményes (3-0). A 84. percben még Horava újra betalált volna, de védett a litván kapus, a csehek sikere pedig így is nagyon sima lett.

Csehország – Litvánia 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Horava (48. – büntetőből), Jankto (65.), Krmencik (79.) ill.

Nagy Dávid