Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Schalke 04: Huntelaar a szezon végén távozik – hivatalos

A Bundesligában szereplő Schalke 04 csapatának holland válogatott támadója elutasította a szerződéshosszabbítási ajánlatokat és a szezon végén távozik a német élvonalból.

Klaas-Jan-Huntelaar-Schalke

A német élvonalban szereplő Schalke 04 holland válogatott támadója Klaas-Jan Huntelaar nem hosszabbítja meg szezon végén lejáró szerződését és távozik a Bundesligából. A hírek szerint a holland gólvágó korábbi egyesületében a holland Ajax Amszterdam színeiben folytathathatja ahol 2006 és 2008 között futballozott.

A 33 éves támadó 2010 óta szerepelt a gelsenkircheni gárdában, összesen hét szezont töltött a német Bundesligában szereplő gárdában és ezalatt 231 mérkőzésen szerepelt a német együttesben és 125 gólig jutott. Huntelaar pályafutása során megfordult még az AC Milan és a Real Madrid együtteseiben is, de mindössze epizód szerep jutott mindkét óriásnál a holland gólvágónak, egy év után mindkét együttesből távozni kényszerült. A két topklubnál összesen 50 mérkőzésen szerepelt és 15 gólt szerzett ezalatt. A holland válogatott támadója legsikeresebb időszakát a holland Ajax csapat töltötte 2006 és 2008 között, összesen 134 mérkőzésen 102 gólt szerzett. A holland együttessel két alkalommal ünnepelhetett kupagyőzelmet, valamint holland szuperkupát.

Klaas-Jan Huntelaart először 2006. augusztus 16-án hívta be a válogatottba az akkori szövetségi kapitány Marco van Basten, egy Írország elleni barátságos meccsen. A holland támadó meg is hálálta a bizalmat, ugyanis rögtön debütáló mérkőzésén két gólt szerzett, emellett adott két gólpasszt is. A holland nemzeti csapatban 76 mérkőzésen szerepelhetett és ezalatt 42 gólt szerzett a rendkívül gólerős támadó.