Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb fájó magyar vereség…

Kedden a “Hét meccs, mely döntően befolyásolja a magyar futball jövőjét” címen jelentettünk meg egy írást, melyben beharangoztuk, hogy milyen fontos hét előtt áll a sportág. Szerda este pedig már tudjuk, hogy korosztályos válogatottainknak a sorsa már nem a saját kezükben van. Az Eb-elitkör igen távolinak tűnik. Az U17-es válogatottat tegnap Izrael nullázta le, ma pedig az U19-es csapat szaladt bele egy vereségbe Csehország ellen. 

i

Fotó: mlsz.hu

Michael Boris csapata jól kezdte a mérkőzést, ám hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a cseh kontrák komoly veszélyt jelentenek. Viszonylag hamar, már szűk fél óra elteltével kétgólos hátrányban volt a magyar U19-es válogatott, mely hajmeresztő egyéni hibákat mutatott, és a középpályán is több ízben elvérzett. A kétgólos hátrány ellenére még lehetett volna visszaút a mérkőzésbe. Michael Boris még a szünet előtt szerkezetet váltott, a csapat átállt 3-5-2-es hadrendre. Bíró Ákost az olasz Atalantában pallérozódó Szabó Levente váltotta, aki így Bíró Bence ékpárja lett. Még az első játékrészben szépíthettünk volna, ám Tóth Bence lába nagyon fontos pillanatban megremegett, és büntetőt rontott.

A fordulást követően mezőnyfölényben játszott a magyar csapat, mely Csernik Kornél találatával szépíteni tudott. Adódott egyenlítési lehetőség is, a legnagyobbat a Guimares támadója Bíró Bence hagyta ki. A cseh csapat remekül használta ki egyéni hibáinkat és szerkezeti megingásainkat, mely  egy fájó vereségbe került.

A csoport másik meccsén Ausztria 3:0-ra legyőzte Skóciát. A vereség eredménye képen a magyar csapat sorsa immáron az ellenfelek kezében van, hiszen esetlegesen hiába vernénk meg Skóciát és Ausztriát is, ha a házigazda csehek mindhárom meccsüket győzelemmel abszolválják. A keresztbeverés az, amiben még bízhatunk, és természetesen a hátralévő két meccset egyaránt nyerni kell, hiszen csak egy-egy együttes jut az őszi elitkörbe. A leírtak teljes mértékben igazak az U17-es csapat szereplésére is.

Csehország-Magyarország 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Lingr (16.), Turyna (27.), ill. Csernik (58.)
Magyarország: Demjén Patrik – Szalai András, Szalai Attila, Tóth Bence, Gergényi Bence (Kamarás György, 83.) – Kleisz Márk, Vogyicska Bálint – Csernik Kornél, Takács Ronald (Szabó Bence, 59.), Bíró Ákos (Szabó Levente, 35.) – Bíró Bence.

Teljes képernyő rögzítése 2017.03.22. 191840