Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Nem a legszebb játékkal, de nyert az U17-es válogatott

Továbbra is él az esélye a korosztályos nemzeti csapatunknak az Eb-re való kijutásra, miután egy nem túl magas színvonalú összecsapáson hátrányból nyert Oroszország ellen.

ásványi

fotó: mlsz.hu

Ezúttal a Hidegkuti stadionban rendezték az elitkör magyar érdekeltségű összecsapást, melyre igen szép számmal érkeztek szurkolók, .és utánpótláscsapatok.

Az előző, Izrael elleni találkozóhoz képest két helyen is változott a magyar kezdőcsapat, míg az oroszok változatlan felállásában kezdték az összecsapást. Szélesi Zoltán Tímári Normant és Szerető Krisztofert is a kispadra ültette. Az oroszok kezdték sokkal jobban az összecsapást, melynek első félidejében több vendéglehetőség is adódott, habár a „Szbornaja” volt a pályaválasztó. Ásványi Balázs előbb egy remek kifutás után volt kénytelen tisztázni, majd több kisebb lehetőségnél kellett, hogy figyelme ne lankadjon, ám a szertelennek tűnő magyar védelem így is összehozott egy gólt. Kis szöglettel jöhettek az oroszok, és Prucsev révén meg is szerezték a vezetést a vendégek. Védelmünk ekkor igencsak késve reagálta le az orosz helyzetet, ahogyan a továbbiakban is többször. Ám, hogy nem lett nagyobb a különbség, arról gondoskodtak a vörös mezben játszó fiatalok, merthogy egy ízben kapásból pörgettek fölé, illetve egy szerzett labdát csavartak mellé. A hajrában viszont megélénkült a magyar fiatalok játéka. Előbb Csoboth Kevin lövését kellett védenie Sitovnak, hogy aztán Schön Szabolcs szólóját követő lövése kerülte el a kaput.

A második játékrészre Tímárit küldte be Bencze Márk helyére, megerősítve a támadószekciót, de sokáig nem sikerült meglepni az oroszokat. Sőt, több akció is felváltva veszélyeztette a két kaput, más kérdés, hogy mindkét portás jól állta a sarat. Ugyanakkor Ásványi kis híján saját magát hozta kényelmetlen helyzetbe kockázatos cseleivel, de az utolsó pillanatban megoldotta a meleggé váló szituációt. Ahogyan az várható volt, Szélesi Zoltán idővel Szerető Krisztofert is pályára küldte, amivel rögvest megváltozott a játék képe. Igaz, nem éppen pozitív irányba, lévén több – a játékvezető megtévesztésére alkalmas – esés színezte a játékot. A hajrához közeledve egyre jobban ébredezett a magyar együttes, amely előbb közvetlen közelről nem tudták bepiszkálni az egyenlítő gólt, köszönhetően Sitov bravúrjának, majd a kontrából Ásványinak kellett védenie. S aztán következett az őrült hajrá. Szoboszlai Dominik ellen szabálytalankodott Klassen, a megítélt szabadrúgást remek érzékkel a ledermedt kapus mellett a hálóba csavarta, mire Sitov és Szendrei egymásnak esett a labdáért. Majd egy óriási lehetőséget szalasztott el csapatunk: Szerető ívelt fel szabadrúgást, ami végül a kapufáról a gólvonalra pattant, Sitov Szendrei elől nagy mentéssel kibokszolta a játékszert, hogy aztán a másik kapu előtt Ásványinak legyen dolga. De a slusszpoént a mieink szállították. Schön harcolt ki szabadrúgást a tizenhatos sarkánál, és Szoboszlai ismét megvillantotta kivételes rúgótechnikáját, megnyerve a meccset a mieink számára.

„Ez az igazi arca a csapatnak, amit a második félidőben mutatott – értékelt Szélesi Zoltán a lefújás után. – Köszönet jár a stáb minden tagjának, mindenkinek nagy szerepe volt abban, hogy így alakulhatott a mérkőzés vége. Óriási munkát végeztek a játékosok, hatalmas futómennyiséggel, sok párharccal, mindenkinek jár a dicséret.”

És mivel Norvégia nyert Izrael ellen a másik összecsapáson, eldőlt, hogy vasárnap a továbbjutásért játszik a magyar együttes.

Oroszország – Magyarország 1-2 (1-0)
G.: Prucsev (15.) ill.: Szoboszlai (73., 83.)

Magyarország: Ásványi Balázs – Kovács Krisztián (Major Gergő, 70.), Mocsi Attila, Bolla Gergő, Majnovics Martin – Csonka András, Szoboszlai Dominik – Schön Szabolcs, Bencze Márk (Tímári Norman, 41.), Csoboth Kevin (Szerető Krisztofer, 53.) – Szendrei Norbert

A csoport állása:
1. Norvégia 4 pont (5-2)
2. Magyarország 3 pont (2-2)
3. Izrael 3 pont (1-3)
4. Oroszország 1 pont (3-4)

Gavalovits Sándor