Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ausztria legyőzésével van esélye az Eb-re a magyar U19-eseknek!

Az U19-es Európa-bajnokság elitkörében a tét a végső tornára való kijutás, ráadásul a mai találkozó előtt bizonyossá vált, a magyar válogatottnak mindkét hátra lévő meccsét meg kell nyernie ahhoz, hogy kvalifikálja magát a korosztályos kontinensviadalra. A mai ellenfél az első körben Skóciát 3-0-ra legyőző Ausztria volt Csehországban.

DSC_00861-e1490356933109

Emberhátrányban is jól helytállt a magyar U19-es válogatott Ausztria ellen (forrás: mlsz.hu)

Az osztrákok a legelején kicsit zavarba tudták hozni a magyarokat, de válogatottunk hamar megrázta magát, szép kombinatív játékot mutatva haladt előre, és került többször is helyzetbe, ám a gól váratott magára. Ráadásul a 22. minutumban Ausztria került előnybe. Ekkor Sahanek fejelt a szöglet után közelről a magyar kapuba (1-0). A 36. percben viszont jött az egyenlítés! Bíró szabadrúgásból betett labdája után Tömösvári fejelt az osztrák kapuba (1-1)! De ezzel nem állt le válogatottunk, és még a szünet előtt megfordította a meccset! A 44. minutumban Nagy beadása után Wober hibázott, ezt követően pedig Bíró csapott le a labdára, és kihasználta az adandó alkalmat, bevette az osztrákok kapuját (1-2)!

A fordulás után hamar kellemetlen dolog történt magyar szempontból, hiszen az ütemet tévesztve szabálytalankodó Szalai megkapta a második sárga lapját, így emberhátrányba került a magyar válogatott. A 60. percben ráadásul Reiter került ziccerbe, de szerencsénkre fölé lőtte a labdát. A kiállítás óta jobban teret nyertek az osztrákok, de nem tudtak ennek ellenére változtatni az eredményen. A 75. percben a korábban csereként pályára lépő Ramadani egyenlített kis híján a kaputól 8 méterre, de fejesét Demjén bravúrral védte! A 78. minutumban mindkét oldalon kis híján múlott a gól! A magyarok akciója Cserniknél halt el, ahogy az osztrák kapus kilépve mentett, majd Ausztria támadását Hinora állította meg a lövésbe vetődve, és szögletre mentve. Lovric a 85. percben egyenlített volna távolról, de tekeredő lövését kifogta Demjén! Végül emberhátrányban is tudta növelni előnyét a magyar csapat, jött a hőn áhított harmadik gól! A 93. minutumban Szabó Levente állította be a végeredményt, és döntötte el végérvényesen a három pont sorsát. A magyar játékos egy kontra végén a kapus mellett vitte el a labdát, és lőtt az üres kapuba (1-3)! A kétgólos magyar siker révén ugyan még semmi sem biztos, de az esélye így megmaradt a Európa-bajnoki részvételre az U19-es válogatottunknak, melynek utolsó ellenfele hétfő este Skócia lesz.

U19-es Eb-selejtező​, elitkör, 2. forduló
Ausztria – Magyarország 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Sahanek (22.), ill. Tömösvári (36.), Bíró (44.), Szabó (90+3.)
Sárga lapok: Arase (89.), ill. Tömösvári (25.), Szalai (41., 49.), Szabó (86.)
Kiállítás: – , ill. Szalai (49.)

Ausztria: Ehmann – Thurnwald, Augustin, Wober, Friedl – Sahanek, Hauzinger (Ramadani, 58.) – Filip (Reiter, 46 .), Lovric, Arese. Szövetségi kapitány: Andreas Heraf

Magyarország: Demjén – Szalai András, Tóth B., Nagy Zs., Gergényi (Szalai Attila 82.) – Kleisz – Hinora, Szabó B. – Tömösvári (Kamarás, 72.), Szabó L., Bíró Á. (Csernik, 62.). Szövetségi kapitány: Michael Boris

A csoport állása

IMG_20170324_125823

Nagy Dávid