Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Magabiztosan nyertek a spanyolok! – videóval

A Julen Lopetegui által irányított spanyol labdarúgó-válogatott az Elisha Levy vezette izraeli nemzeti csapatot fogadta. A mérkőzésnek a Sporting Gijón stadionja, az El Molinón adott otthont. 

Teljes képernyő rögzítése 2017. 03. 24. 222817

A találkozó első említésre méltó momentumára nem kellett túl sokat várni, melyet a hazaiak javára jegyezhettünk fel. A 6. percben Thiago Alcantara eresztett meg egy távoli löketet, a szépségdíjas kísérletből azonban végül nem született gól, mivel Marciano nem kis bravúrral a felső lécre tudta paskolni a játékszert, majd a kipattanót követően Vitolo a kapu fölé bólintott. A 12. minutumban viszont a spanyolok már megszerezték a vezetést, Jordi Alba pazar átadása után David Silva vette be az ellenfél hálóját. A 22. percben David Silva passzát követően Andrés Iniesta előtt adódott lehetőség, amit a rutinos középpályás nem tudott kihasználni, mivel a próbálkozása elsuhant a kapu bal oldala mellett. A 24. minutumban Zahavi rendkívül messziről eresztett meg egy lövést, amely nem sokkal, de elszállt a jobb oldali léc mellett. A 44. percben Zahavi beívelése után Refaelov bólintott kapura, a fejesből végül nem született gól, mivel De Gea óriási bravúrral szögletre paskolta a labdát. A szünet előtt még növelni tudta előnyét a spanyol válogatott, Thiago passzát követően Vitolo volt eredményes, igaz ebben a gólban jócskán benne volt a kapus is. 

A fordulás után ismét a spanyol csapat veszélyeztetett először, a 47. minutumban egy beívelés után Diego Costa bólintott a kapu mellé. Az 51. percben azonban már nem hibázott a rutinos támadó, Thiago Alcantara szögletét követően fejelt a hálóba. Az 57. minutumban David Silva előtt adódott ziccer, amit végül nem tudott gólra váltani, mivel a lövése a felső lécen csattant. A 76. percben szépíteni tudott az izraeli válogatott, Natcho szabadrúgása után Gershon fejese a jobb oldali kapufát találta telibe, majd a kipattanót követően Refaelov már a hálóba tudta juttatni a labdát. A 88. minutumban a spanyolok részéről két cserejátékosa hozott össze egy találatot, Isco volt eredményes, míg a gólpasszt Iago Aspas adta. A hazai csapat végig magabiztosan játszott, teljesen megérdemelten gyűjtött be a három pontot. 

Spanyolország – Izrael 4-1 (2-0)
Helyszín:
El Molinón, Gijón
Gólszerzők: David Silva(12.), Vitolo(45+1.), Diego Costa(51.), Aagos(88.) ill. Refaelov(76.)
Sárga: ill.
Kiállítás: ill. 

Spanyolország: De Gea – Carvajal, Ramos, Pique, Alba – Busquets, Iniesta(Isco 70.), Vitolo(Aspas 84.), Thiago(Koke 63.), David Silva – Diego Costa. Szövetségi kapitány: Julen Lopetegui.

Izrael: Marciano – Dasa, Tzedek, Tibi(Tawatha 19.), Gershon – Cohen, Natcho, Ben Haim(Hemed 64.), Einbinder(Keltjens 60.), Refaelov – Zahavi. Szövetségi kapitány: Elisha Levy. 

https://www.youtube.com/watch?v=Qz3tqoBnKXM