Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Sima üzlet volt az olasz és a macedón meccs – VIDEÓVAL

Visszatért a sokak által hiányolt, bár talán még többek által nem kedvelt Vb-selejtező. Jobban mondva annak egy újabb köre. Olyan válogatottak léptek ma pályára, mint az olasz vagy az albán, akik az Eb-t is megjárták. Nézzük hát milyen eredmények alakultak ki a G. csoportban. 

italy-albania-fans_137tv878dhldx1xaa8cl37bd9t

Olaszország – Albánia 2:0 (1:0)
Helyszín: Palermo, Renso Barbera Játékvezető: Vincic (szlovák)
Gólszerzők: De Rossi (12.), Immobile (71.)
Sárga lap: Memushaj (11.), Agolli (24.), Cikalleshi (75.), Kukeli (78.)
Piros lap: – 

Olaszország: Buffon – Zappacosta, Barzagli, Bonucci, De Sciglio – De Rossi, Verratti, Candreva – Belotti, Immobile, Insigne Vezetőedző: Ventura

Albánia: Strakosha – Hysaj, Ajeti, Veseli, Agolli – Basha, Kukeli, Memushaj – Lila, Cikalleshi, Roshi Vezetőedző: De Biasi

Szinte telt ház fogadta a két a válogatottat a stadionban, ennek megfelelően a hazaiak igyekeztek is kiszolgálni, a nekik szurkoló tömeget és hamar magukhoz vették a kezdeményezést. Nem éppen a lassú passzos, megfontolt olasz stílust láthattuk a hazaiaktól, hanem inkább a gyors akcióvezetést figyelhettünk meg. Ennek ellenére az első két igazán veszélyes lehetőség Buffon kapuja előtt volt. Roshi és Cikalleshi is be tudta volna venni a rutinos portás hálóját, ám mindkétszer jó formán csak a szerencse segített az Azzurrinak. Ennek az ellenkezője volt a vendégekre. Ugyanis egy beadást követően Belottit rángatta meg Memushaj. Az olasz támadó készséggel el is esett és a sporti be is fújta a büntetőt. A tizenegyeshez az AS Roma egyik ikonja, De Rossi állt, aki szépen  a bal alsóba vágta erősen a labdát. 1:0. Ezt követően azonban mintha megnyugodtak volna a gárdák. Egyik fél sem nagyon próbálkozott. Ami azt illeti a hazaiak kicsit visszavettek a tempóból (ami nem verdeste az eget), míg az ellenfelük nem nagyon tudott mit kezdeni a szervezett kék mezesekkel.

A második félidő sajnálatos módon nem éppen a futballról fog emlékezetes maradni. Az 58. percben ugyanis félbe kellett szakítani a találkozót, mert a vendég szurkolósereg annyi füstbombát talált használni és bedobálni a pályára, hogy a füst miatt nem lehetett látni. Így a játékvezető kénytelen volt levezényelni a játékosokat a gyepről. Mindenesetre le tudták a rendezők csitítani az albán népet és ők befejezték a hajigálást. Ennek is köszönhetően hamar felszállt a zavaró tényező és folytatni lehetett a mérkőzést. Karma pedig jelen volt most is és lecsapott a vendégekre. A 70. percben Insigne szabadrúgása ugyan levágódott a sorfalról, de a kipattanót Zappacosta ívelte át a hosszúra, ahol az Ciro Immobile fejelt kapura. Jobban mondva egyenese a hálóba. 2:0. Ezt követően az albánok már nem tudtak változtatni a játék menetén. Ez köszönhető volt annak, hogy a hazaiak szépen felkészültek belőlük. Nem sok területet, lehetőséget hagytak a Szicíliába látogatóknak.

Nem mellesleg Buffon ezen a találkozón lépett pályára ezredszer ilyen profi karrierje során. Legenda.

https://www.youtube.com/watch?v=wxUqUsmC4O4

Liechtenstein – Macedónia 0:3 (0:1)
Gólszerzők: Nikolov Balazs (43.), Nesterovski (68.,73.)

A csoport másik találkozóján két kisebb nemzet legjobbjai mérték össze a tudásukat. Eddig ugyan egyik gárda sem tudott pontokat szerezni, éppen ezért volt kiemelten fontos összecsapás ez, hiszen Albánia vereségével az egyik győztes közelebb tudott volna lépni a balkáni országhoz. Ez a győztes pedig Macedónia lett. A Palermo csatárának, Nesterovskinak köszönhetően eléggé simán vette azt a mérkőzést a vendég együttes. Duplázott a támadó úgy, hogy egy büntetőt ki is hagyott az utolsó percekben.

Szerző: Borbély Szabolcs