Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Storck nem szeretne kifogásokat keresni

Bernd Storck szövetségi kapitány a mérkőzés felvezető sajtótájékoztatón elmondta, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de nem feltartott kezekkel megyünk ki a pályára, s szeretnénk nyerni.

storck-24-2mlsz.hu

A kapitány megköszönte a portugáloknak, hogy otthonossá tették a felkészülésünket, hiszen hétfő óta Portugáliában tartózkodik a válogatott. A rendőrség pedig folyamatosan védi focistáinkat, amiért szintén nagyon hálás.

„Négy hónap szünet után remélhetőleg nagyszerű meccset játszhatunk, ráadásul az Európa-bajnok ellen. Szeretnénk támadni, győzni és szeretném, ha magabiztosan, ennek szellemében lépnének pályára a játékosaim. A mi focistáinknak nincs olyan nemzetközi rutinja, mint a portugáloknak. Ezt nem szabad elfelejtenünk. De mindenki szeretne élni a lehetőséggel, és szeretnénk egy jó meccset játszani. Fontos, hogy a játékosok élvezzék, hogy egy ilyen csapat ellen, egy ilyen stadionban játszhatnak.”

Storckot kérdezték a tavalyi Európa-bajnokságon megrendezett találkozóról is, de azt nem felejtette el megemlíteni, hogy ez most teljesen más meccs lesz.

„Természetesen végigvettük annak a meccsnek a pozitívumait és negatívumait is. Ugyanakkor ez egy teljesen más meccs lesz, már csak azért is, mert idegenben lépünk pályára. Rajtunk nincs nyomás, nincs vesztenivalónk. Portugália az Európa-bajnok, a hazaiaknak nagyobb a vesztenivalójuk, mi azért jöttünk, hogy játsszunk egy jó meccset. Amikor megkaptuk a sorsolást, ezt a csoportot, már tudtuk, hogy nem mi vagyunk a csoport favoritjai. Szeretnénk fejleszteni a játékunkat, hogy tanuljunk ebből a meccsből. Szeretnénk legalább egy pontot elérni, még inkább győzni, de tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek”

A magyar csapat ma este 20:45-kor méri össze tudását a portugál nemzeti tizeneggyel.

Endrődi Dávid