Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Gond nélkül nyert a Nationalelf, Csehország féltucatot hintett! – VIDEÓVAL

A 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatának ötödik körét rendezték a hétvégén. A C jelű csoportban Németország az abszolút favorit, ebben a fordulóban pedig Azerbajdzsán ellen kellett érvényesítenie a papírformát. A 2. helyért teperő csehek pedig San Marinóba látogattak.

Világbajnoki selejtezők (Európa) – C csoport:

Azerbajdzsán – Németország 1-4 (1-3)
Helyszín: Baku, Tofiq Bährämov Stadion; Vezette: D. Orsato (olasz)
Gólszerzők: Nazarov (31.) ill. Schürrle (19., 81.), Müller (36.), Gómez (45.)
Sárga lap:ill. Khedira (12.), Höwedes (84.)

Azerbajdzsán: Agayev – Pashaev, B. Huseynov, Sadygov, Mirzabekov – Amirquliyev (Israfilov 87.), Garayev – Nazarov, G. Huseynov, Ismayilov (Qurbanov 81.) – Sheydaev (Yilmaz 67.). Vezetőedző: R. Prosinecki

Németország: Leno – Kimmich, Hummels, Höwedes, Hector – Khedira, Kroos (Rudy 89.) – Schürrle, Müller, Draxler (Sané 84.) – Gómez (Özil 61.). Vezetőedző: J. Löw

C73Fh8AW4AEj3hQSchürrléék öröme (fotó: Twitter)

A világbajnok Nationalelf jobban kezdte a meccset, helyenként igen komoly nyomás alatt futballoztak az azeriek. Nem is bírták túlságosan sokáig, a 19. percben ugyanis gyakorlatilag lenullázták védelmüket a németek: Jonas Hector középre passzolt labdáját csak a kapuba kellett passzolnia Schürrlének, aki nem is hibázott. 0-1! Azonban gyakorlatilag a semmiből egyenlített Azerbajdzsán a mérkőzés 31. percében, amikor is Nazarov egészen a tizenhatoson belülre képes volt becselezni magát, majd pontos, hosszúba tartó lövésével bevette Leno kapuját. 1-1!
Ám aki azt gondolta, hogy a világbajnoki cím védője meg fog szenvedni Azerbajdzsánnal, az bizony tévedett. Alig öt percre volt ugyanis szüksége Joachim Löw együttesének, hogy újra megszerezze a vezetést. Thomas Müller lépett ki a labdával, elhúzta Agayev mellett, és a kapuba gurított. 1-2! Sőt, még a félidő előtt igen reménytelen helyzetbe került Robert Prosinecki válogatottja: Joshua Kimmich pontos beívelése megtalálta Mario Gómezt, aki mértani pontossággal fejelt a hazai kapuba. 1-3 tehát a szünetben.
A második félidő se a kék mezesekről szólt. A két válogatott nem egy kategória, nem egy súlycsoport, ezt még a laikusok is láthatták. Többször is meglőhette volna negyedik találatát a fehér-fekete vendég csapat, erre azonban csak a mérkőzés hajrájában, a 81. percben került sor. Ekkor újabb tetszetős német támadás végén Schürrle nagy erővel tűzte a labdát léc alá. Ez a találat pedig a mérkőzés végeredményét is jelentette, könnyed győzelmet aratott a Nationalelf, és a csoport élén hasít.

Egyéb eredmény:

San Marino – Csehország 0-6 (0-5)
Gólszerzők: Barak (17., 24.), Darida (19., 77. – büntető), Gebre Selassie (26.), Krmencik (43.)

Csehország válogatottja a forduló előtt nem állt se továbbjutó, se pótselejtezőt érő helyen, egyszóval nem is volt kérdéses, hogy amennyiben az oroszországi mundiálra vágynak, úgy nyerniük kellett San Marino vendégeként.
A két nemzeti csapat között természetesen ordító osztálykülönbség volt, bő negyed óráig bírta kapott gól nélkül a hazai gárda. Ekkor Barak vette be a kaput egy sakkmattra kijátszott támadás végén, majd Darida is betalált egy remekül végigvitt akció lezárásaként. De nem volt még vége, az első félidőben gólfesztivált rendeztek a csehek, Barak dupláig jutott, betalált a jobbhátvéd Gebre Selassie is, majd közvetlenül a szünet előtt Krmencik is bevette a San Marino-i ketrecet.
A második félidőben már igencsak minimális fokozaton pörgött a cseh válogatott, egy gólra azonban így is futotta tőlük: Davide Simoncini szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest kapott a vendég csapat. Darida nem rontott, megszerezte a fehérek hatodik gólját, mellyel egyúttal a 0-6-os végeredményt is kialakította.

Az este folyamán még egy Észak-Írország – Norvégia meccset rendeznek a C csoportban.

Azerbajdzsán – Németország:

http://www.dailymotion.com/video/x5gatlh_all-goals-highlights-hd-azerbaijan-1-4-germany-world-cup-qualification-group-c-26-03-2017-hd_sport

San Marino – Csehország:

Szerző: Draskovics Tamás