Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Könnyen győztek az angolok a litvánok ellen – videóval

Nem igazán volt ellenfél Anglia számára Litvánia. A meccs nem volt túl izgalmas, de Southgate együttese így is könnyedén nyert, és kapott gól nélkül hozta le a meccset. Anglia megerősítette első helyét az F csoportban, a litvánoknak pedig már nincs esélyük a világbajnokságra. 

C726inqXUAAxEiN

 Forrás: FIFA Twitter

Anglia – Litvánia: 2-0 (1-0)
Helyszín: Wembley Stadion (London) Vezette: Ruddy Buquet (francia)
Gólszerzők:  Defoe (22.), Vardy (66.) ill. –
Sárga lapok: Rashford (73.) ill. Vaitkunas (46.), Zulpa (59.)
Kiállítás:  ill. –

Anglia: Hart, Bertrand, Keane, Stones, Walker, Dier, Alli, Lallana, Sterling (Rashford 60.), Oxlade-Chamberlain, Defoe (Vardy 60.). Vezetőedző: Gareth Southgate

Litvánia: Setkus, Vaitkunas, Kijanskas, Klimavicius, Slavickas, Kuklys, Zulpa, Novikovas (Grigaravicius 54.), Slivka (Paulius 87.), Cernych, Valskis (Matulevicius 74.). Vezetőedző: Edgaras Jankauskas

Várható volt, hogy az angolok fogják dominálni a mérkőzést, az első félidő is szinte csak róluk szólt. Nagyon sokat birtokolták a labdát, komolyabb helyzeteik viszont nem igazán voltak. Többször megindulhattak a labdával, de a vendég védők viszont rendre meg tudták állítani a támadásokat, egészen a 22. percig, amikor is Anglia megszerezte a vezetést. Sterling adta be szélről a labdát középre, amire Defoe érkezett és lőtt laposan a hálóba. A gól után is fölényben voltak az angolok, akik közül főleg Sterling emelkedett ki, akinek a 36. percben sikerült is kicselezne a védőket, de a kapu előtt megtorpant, amit ki is használt a kapus és megfogta a labdát. A 39. percben a litvánok is közel kerültek az ellenfél kapujához, a meccsen először Slavickas beadásával, de nem veszélyeztették Hart kapuját. Az angolok sem erőltették meg magukat, inkább csak passzolgatták a labdát. A hosszabbításban majdnem egyenlített viszont a litván válogatott, Stones mentett az utolsó pillanatban, de a lövést végül les miatt lefújták.

A második félidő egy Sterlin helyzettel kezdődött. Ryan Bertrand adott be a jól érkező társának, de egy védő még az utolsó pillanatban bele tudott piszkálni a lövésébe. Az 51. percben a litvánok is megmutatták, hogy pályán vannak, de Slivka lövését védte Joe Hart. Egy perccel később már az angolok támadtak, és Alli passzából Oxlade-Chamberlain csavart a kapura, de Setkus bravúrral mentett. A meccs ismét az angolok kezében volt, de a gól nem jött össze nekik. A 65. percben Lallanának volt egy veszélyes szöglete, ami az első szöglet volt az mérkőzésen, de a védők végül tisztáztak, aztán egy perccel később, a csereként beálló Vardy mégis növelte a hazaiak előnyét. Lallana passzára érkezett kiválóan a csatár, aki a védőket lehagyva a kapus mellett lőtt a hálóba. A 70. percben a litvánok támadhattak. Slivka próbálta laposan csapattársához juttatni a labdát a kapu előterében, de a védők elhárították a veszélyt. Az angolok ezután egyre veszélyesebben támadtak, és főleg a beívelésekre fókuszáltak. A 80. percben Vardy kapott tökéletes labdát, de a kapus jól jött ki, így a csatár nem találta el a kaput. Kér perccel később egy szöglet után Dier fejelt centikkel fölé. Az angolok már nyugodtan játszották végig az utolsó perceket, hiszen a litvánok még a szépítéshez sem voltak közel.