Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Magabiztos észak-ír siker – videóval

Nagyon könnyen nyert Észak-Írország Norvégia ellen a 2018-as világbajnoki selejtezők C csoportjában. A zöld-fehérek ezzel bebiztosították a második helyüket a tabellán, míg a norvégok már biztosan nem fognak továbbjutni.

C73jd3DXUAAInl_

Forrás: FIFA Twitter

Észak-Írország – Norvégia: 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Ward (2.), Washington (33.)  ill. –
Sárga lapok:  Dallas (43.) ill. Nordtveit (44.)
Kiállítás:  ill. –

Nagyon korán, már a 2. percben megszerezte a vezetést az észak-ír válogatott. Jamie Ward kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, majd a kapura fordulva a hálóba lőtte a labdát. Sokkal jobbak voltak a hazaiak, de azért a norvégok is megmutatták, hogy a pályán vannak, például a 27. percben Alexander Soderlund a felsőlécet találta el. Ezután sem volt szerencséjük, hiszen a 33. percben növelték az előnyöket az észak-írek.  Washington kapott tökéletes passzt Davistől, amivel egyedül futhatott a kapu felé, majd belőtte a labdát a hálóba.

A második félidőben is ők maradtak fölényben, de a támadásaikat rendre megállították a norvégok. Egy idő után már csökkent a helyzetkialakítás intenzitása is, mivel a hazaiak biztosak voltak a győzelemben. Nem is veszélyeztették sokat a norvégok az ellenfél kapuját, egy esetet kivéve a 77. percben, amikor Havard Nordtveit végezhetett el szabadrúgást. A labda a kapu bal oldala felé tartott, de a kapus védte a próbálkozást. A lefújásig már nem változott az eredmény.

A C csoport állása:

fefefsa