Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Portugál válogatott hálóőr érkezhet! – sajtóhír

A francia RMC információi szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal a nyári transzfer időszak folyamán szeretné leigazolni a Sporting Lisszabon portugál válogatott hálóőrét, nevezetesen Rui Patriciot

letöltés

Nagyon úgy fest, hogy a nyáron komoly változások lehetnek az Arsenal háza táján. Ugyebár nagy valószínűség szerint a szezon végeztével távozik posztjáról Arsene Wenger, míg Alexis Sánchez és Mesut Özil jövője kérdéses. Nos, a legfrissebb hírek szerint a londoni “ágyúsok” nincsenek megelégedve Petr Cech idei teljesítményével, míg David Ospina a kevés játéklehetőség miatt távozni szeretne. A klub ennek tükrében kívánja leigazolni Rui Patriciot, legalábbis a sajtóhírek szerint. Azonban visszatérhet Wojciech Szczesny is a következő szezonban, hiszen a lengyel portás csak kölcsönben van az AS Rómánál, bár az igaz az is, hogy a “farkasoknak” opciós joguk van a szerződés véglegesítésére. Tehát az ő sorsa még rendkívül kérdéses. No, de a portugál kapusáért az Arsenal állítólag 13 millió fontot sem sajnálna, aki ugye nemcsak a Sportingban, hanem a válogatottban is nélkülözhetetlen tagnak számít. 

Rui Patricio 2000 óta tartozik a Sporting Lisszabon kötelékébe. A neves klub legjobbjai között a 2006/2007-es idényben mutatkozhatott be, majd a következő szezontól ő lett a csapat első számú hálóőre. Nevelő egyesületének színeiben ezidáig minden frontot egybe véve 401 találkozón kapott lehetőséget. Jelenlegi állomáshelyéhez egyébként 2022 júniusáig köti szerződés. 

Németh Boldizsár