Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzőzsenik, akiket nem ismer el a világ! – 3.rész

Akárcsak a labdarúgó között, úgy természetesen az edzők között is komoly a szakadék. A hétköznapi szurkolók többsége leginkább az olyan trénerek emlékszik vissza az évek múltával, akik rengeteg trófeát nyertek el pályafutásuk során, de igaz ez például a szakmabeliekre is. Nos, legújabb cikksorozatukban szeretnénk rávilágítani arra, hogy az edzői zsenialitás nemcsak a begyűjtött kupák számától függ…

walter-mazzarri-walter-mazzarri-turf-moor-watford_3794805

Cikksorozatunk harmadik részében ezúttal egy olasz szakemberre esett a választás. Ez az úriember nevezetesen nem más, mint Walter Mazzarri, aki jelenleg a Premier League-ben szereplő Watfordot irányíthatja. A tapasztalt tréner egyre lépett feljebb a ranglétrán, ám idővel megrekedt egy bizonyos szinten. No, de mielőtt belevágnánk a dolgok közepébe, tekerjük vissza az időt…

Cikksorozatunk előző részeiért KATT:
1.rész: Francesco Guidolin
2.rész: Dieter Hecking

mazzarri_cassano

Walter Mazzarri első jelentősebb sikerét a 2003/2004-es idényben ért el edzői karrierje során, amikor is a Serie B-ben érdekelt Livornot felvezette a legjobbak közé. A következő szezontól viszont új csapatnál dolgozhatott, de természetesen a Serie A-ban. Az olasz tréner 2004-2007-ig a Regginát irányíthatta, melyet minden aktuális kiírás során stabilan bent tartott. Nos, 2007 nyarán ennek köszönhetően szintet léphetett pályafutásában, hiszen a komoly múlttal rendelkező Sampdoria élére nevezték ki. Rögtön első idényében szép eredményt ért el, mivel a genovai csapatot az előkelő 6. helyre vezette a bajnokságban. A 2008/2009-es kiírás folyamán szintén jól muzsikált a Sampdoria, hiszen az UEFA-kupában a klub eljutott a legjobb 32 közé, míg az Olasz Kupában egészen a döntőig menetelt a csapat. 

c_3_media_1524210_immagine_obig

Walter Mazzarri edző karrierjének eddigi legsikeresebb állomáshelyére 2009 októberében került. Akkor ugyebár a szintén komoly múlttal bíró SSC Napoli irányítását vehette át az olasz tréner. Az együttes kezdett egyre jobb lenni olasz földön illetve nemzetközi szinten is képes volt a gárda 1-2 szép eredményt elérni. Mazzarri vezetésével a nápolyiak egy alkalommal hódították el az Olasz Kupát, míg a bajnokságban odaértek a dobogó második fokára is. 

Walter Mazzari ezt követően az Internazionale élén próbált szerencsét, azonban a megtorpanó milánói gárdánál ő se tudott csodát tenni, míg jelenlegi csapata, azaz a Watford gödörbe került az elmúlt időszakban. 

Németh Boldizsár