Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egykori olasz szövetségi kapitány veheti át a Fiorentinat

Nem sok biztos dolog van a Fiorentina csapatánál jelenleg. Kérdéses, hogy elérik-e valamelyik európai kupaindulást biztosító helyezést, kérdéses, hogy melyik kulcsjátékos fog maradni, avagy távozni. Kérdéses továbbá az is, hogy mi lesz Sousa mester jövője. Viszont úgy fest alternatív válaszai vannak a liláknak az edző posztjára.

donadoni-630x415

Az olasz média szerint két szakembert is kinéztek a firenzei klub padjára a csapat vezetői. Az egyikük a Sassuolo jelenlegi trénere, Eusebio Di Francesco. Ő volt az aki, felhozta klubot a Serie A-ba és ő volt az, aki kivezette őket az Európa-ligába. Igaz, kiestek onnan, de le kell szögezni, hogy igazán szimpatikusan verekedtek a többi nemzet gárdáival.

Viszont az ő megszerzése nehéz dolog lehet, mert nem csak a violák az egyetlenek, akik szívesen látnák őt. A fővárosból, Rómából is érkezhetnek kérői Di Francesconak. Mégpedig az egykori csapatától, az AS Romatól. Ők pedig talán vonzóbb lehetőség lenne karrier szempontjából.

Ezzel pedig számol is a Fior és amolyan “B” tervként fordulhat az egykori olasz szövetségi kapitányhoz, Roberto Donadonihoz. Tudjuk ugyebár, hogy a Bolognat irányítja jelenleg a tréner, de mintha kicsúszott volna a lába alól a mindenség, ugyanis eléggé rapszodikus teljesítményt nyújt a gárda. Mindenesetre az ő leigazolása kézenfekvőbb lenne. Minden bizonnyal könnyebb is, hisz egyelőre az olasz források szerint Donadoninak nincs más udvarlója.Ezeket a híreket a goal.com és a football-italia.net is megerősítette.

Szerző: Borbély Szabolcs