Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Érvágás a Liverpoolnak, egy hónapra kidőlt a kulcsember

Az angol élvonalbeli Liverpool FC nem mondhatja el magáról, hogy keretét elkerülnék a sérülések. Több régóta maródi emberük is van jelenleg, és szinte egész szezonban hosszabb-rövidebb időre kidőlő játékosok tarkítják a sérültek listáját. Most újabb nevet jegyezhetünk fel az LFC képzeletbeli sérült-listájára, ugyanis egyik kulcsemberét vesztette el a gárda…

TELEMMGLPICT000124363480-large_trans_NvBQzQNjv4BqP5cCLU3tGUKNTdPSRn7muqioaji9FgRGUpCig68_tGoLallanára egy darabig nem számíthat a ‘Pool (fotó: Reuters)

A megsérülő játékos pedig nem más, mint a Liverpool idei szezonjának egyik legjobb futballistája, Adam Lallana. Az angol válogatott középpályás angol lapértesülések szerint a “háromoroszlánosok” Litvánia elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésén sérült meg, a hírek arról szólnak, hogy a 28 esztendős spíler combja rakoncátlankodik, és egy hónapot lesz kénytelen kihagyni.

Márpedig Lallana igazán jó szezont fut, nemrégiben az ősi rivális Manchester United élő legendája, Ryan Giggs egyenesen Anglia jelenlegi legjobb játékosának nevezte őt. A litvánok elleni győzelemből is alaposan kivette a részét a Liverpool klasszisa, ugyanis a 2-0-ra megnyert összecsapás második gólja előtt ő adott gólpasszt Jamie Vardy-nak.
A vörösök mezében idén 27 bajnokin 7 gólt és 7 asszisztot jegyez, és sokak szerint eddig ő a szezon legjobbja a Mersey-partiaknál. Nem lehet tehát boldog a Liverpool német menedzsere, Jürgen Klopp, főleg ha még azt is megemlítjük, hogy Lallana másodszor tér vissza sérülten a válogatott szünetről ebben az idényben, novemberben ugyanis a spanyolok elleni barátságos meccsen dőlt ki néhány hétre.

Ráadásul a Liverpool kemény harcban áll a Bajnokok Ligája-indulás megszerzéséért, minden pontra szüksége van a csapatnak, hétvégén pedig igazi rangadót vívnak, a Mersey-parti derbin játszanak ugyanis Ronald Koeman Evertonjával. Lallana nem az egyetlen hiányzó lesz, ugyanis az Everton jobbhátvédje, Seamus Coleman az év hátralévő részében már nem léphet pályára, ugyancsak válogatott meccsen összeszedett sérülés (lábtörés) miatt.

Szerző: Draskovics Tamás