Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Hat gól az orosz-belgán, alakul a vb-házigazda játéka – VIDEÓVAL

A hétvégi világbajnoki selejtezőmérkőzések után hét közben felkészülési meccseket játszanak egymással a válogatottak. Kedd este így találkozott a 2018-as világbajnokságot rendező Oroszország és Belgium nemzeti csapata. Lássuk, miként alakult az összecsapás!

image.orig.97170Youri Tielemans – balra – is szerepet kapott a belga csapatban (fotó: en.rfs.ru)

Ahogy az barátságos mérkőzéseken lenni szokott, mindkét együttesben szerepet kaptak olyan játékosok, akik éles meccseken kevésbé jutnak szóhoz. Így került pályára a belgáknál Simon Mignolet vagy épp Christian Benteke, míg az oroszok – tétmeccseik nem lévén – leginkább felállásukkal hívták fel magukra a figyelmet. A Cherchesov-csapat ugyanis egy 3-2-3-2-es formációban kezdett, és igyekezett meglepni vele Belgiumot.

Ez olyannyira sikerült, hogy a szbornaja már a 3. percben vezetést szerzett, Vasin vette be közelről Mignolet kapuját! 1-0. A jó kezdés tehát megvolt a piros mezben futballozó oroszoknál, ám a folytatás távolról se sikerült ennyire fényesre. Kezdődött azzal, hogy Neustädter felrúgta Christian Bentekét a tizenhatoson belül, Marciniak játékvezető pedig annak rendje és módja szerint büntetőt ítélt a halványkék-feketében játszó vendégek számára. Mirallas nem lőtte el túlságosan jól a labdát, ám a játékszer elfért a vetődő Akinfejev alatt, 1-1!

Ezt követően sokáig csak gyűrték egymást a felek, kisebb-nagyobb lehetőségek mindkét oldalon voltak, de egészen a félidő hajrájáig érintetlenek maradtak a hálók. Akkor azonban beindult Belgium, pontosabban Christian Benteke. A Crystal Palace csatára előbb egy kipattanót fejelt az üresen tátongó orosz kapuba, majd egy szabadrúgás után védhetetlen fejessel szerezte meg az 1-3-as vezetést csapatának. Mindezt ráadásul mintegy három perc alatt zavarta le Benteke, így kényelmes előnnyel mehetett pihenőre Belgium, Oroszország pedig rendkívül csalódottan.

A második félidőben támadólag lépett fel a szbornaja, addigra Dzagoevet már sérülés miatt elvesztették a vendéglátók. A félidő közepén eljutott egy gólig is a piros csapat, a csereként beállt Bukharov talált a hálóba, ám les miatt érvénytelenítették a találatot. Azonban elkapták a fonalat az oroszok, és ennek a 74. percben meg is lett az eredménye: a két becserélt játékos, Bukharov és Miranchuk remek összjátékkal hoztak össze egy kiváló gólt! Ezzel 2-3, újra nyílttá tették az összecsapást Cherchesovék. A második félidő hajrájában már Lukaku és Mertens is a pályán volt Belgiumban, de a mérkőzésnek ebben a szakaszában vajmi kevés veszély rejlett Roberto Martínez csapatának támadójátékában.

Sőt! Oroszországnak jót tett a gól, a 83. percben Samedov vállalkozott messziről, ám Simon Mingolet-n nem tudott kifogni a távolról eleresztett löket. A 91. percben aztán megint csak Samedov veszélyeztetett, egy csúnya labdaeladás után már Mignolet mellett is elpasszolta a labdát, ám mellé gurult a játékszer. De így se úszta meg újabb kapott gól nélkül Belgium, a 92. minutumban Alderweireld képtelen volt felszabadítani, Bukharov köszönte szépen, és meglőtte az oroszok egyenlítő találatát! 3-3, két gólos hátrányból állt fel a vb-házigazda.
Végül döntetlennel zárult a remek összecsapás, Oroszország egészen biztosan nem jár rossz úton.

Felkészülési mérkőzés:

Oroszország – Belgium 3-3 (1-3)
Helyszín: Szocsi, Fisht Olimpiai Stadion; Vezette: S. Marciniak (lengyel)
Gólszerzők: Vasin (3.), Miranchuk (74.), Bukharov (92.) ill. Mirallas (17. – büntető), Benteke (42., 45.)

Oroszország: Akinfejev – Vasin, Neustädter, Kudryashov – Zobnin, Dzagoev – Kombarov, Erokhin, Samedov – Poloz, Kannunikov. Vezetőedző: S. Cherchesov
Cserék: Ozdoev, Bukharov, Golovin, Miranchuk, Glushakov

Belgium: Mignolet – Foket, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Dembélé, Tielemans – Chadli, Nainggolan, Mirallas – Benteke. Vezetőedző: R. Martínez
Cserék: Witsel, Mertens, Lukaku, Carrasco, Thorgan Hazard, Boyata

A mérkőzés góljai:

Szerző: Draskovics Tamás