Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FIFA-döntés: Lionel Messit eltiltották – hivatalos

Hivatalos indoklással egybekötött szankciót jelentett be kedden a FIFA. A döntés értelmében az FC Barcelona és az argentin labdarúgó-válogatott klasszisa Lionel Messi megsértette a Chile elleni Vb-selejtező játékvezetőjét, ezért pedig eltiltás jár.

sport-preview-lionel-messi-facing-a-suspension

A FIFA négy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a Chile ellen győztes gólt szerző Lionel Messit, aki vehemensen kérte számon a játékvezetőt és segítőjét a mérkőzés folyamán. Az indoklásban az áll, hogy megsértette Emerson Augusto de Carvalhot az egyik asszisztenst. Az eltiltás mellett anyagi vonzata is van az elhangzott szavaknak, Messit 10 ezer svájci frank (2,8 millió forint) befizetésére kötelezik.

A döntés értelében Messi nem lehet ott az argentin válogatott soron következő 4 vb-selejtezőjén, így csupán az utolsó körben Ecuador ellen léphet majd pályára. Ki kell hagynia a ma 22 órakor esedékes Bolívia elleni párharcot, majd az Uruguay elleni csúcsrangadót, a Venezuela és Peru elleni meccset.

Sokan úgy vélik, hogy a Lionel Messi és Cristiano Ronaldo kaliberű sztárok érinthetetlenek, nos íme a bizonyíték, miszerint nem, ők sem tehetnek meg bármit a pályán. Az eset, és az utólagos eltiltás persze érdekes, hiszen a játékvezető ott és akkor a pályán is kiállíthatta volna a katalánok gólzsákját, ezt azonban nem tette meg. Az utólagos eltiltásnak némileg úgy fest, mintha a labdarúgás legfelsőbb szervezete példastatuálás gyanánt használta volna fel Lionel Messit, olyasféle elrettentés gyanánt. Tény, hogy a labdarúgók nagyon sok mindent megengednek maguknak a pályán, rengeteg a reklamáció, a vehemens  megnyilvánulás. Hány és hány esetet lehet feleleveníteni, amikor egy-egy játékos a bíró arcába “állva” magyarázza önmaga igazát. Az ilyesfajta eltiltások azonban általában elmaradnak, de legalábbis nem jellemzőek.