Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Sevilla edzőjét nem csak Barcelonából hívják! – Sajtóhír

Sajtóhírek szerint a Sevillát irányító Jorge Sampaoli neve felmerült az Argentin Labdarúgó Szövetségnél (AFA) is, mint aki a válogatott jövőbeni szövetségi kapitánya lehet.

(Kép: as.com)

Jorge Sampaoli első európai szezonjában rögvest letette névjegyét a Sevilla vezetőedzőjeként. A tar fejű argentin szakember napjaink egyik legfelkapottabb vezetőedzője, akit már összeboronáltak az FC Barcelonával is, de például az is sokat mondó, hogy Diego Maradona szerint Sampaoli egyértelműen a legjobb argentin edző.

Az “isteni Diego” szavaira mintha az Argentin Labdarúgó Szövetségnél is felfigyeltek volna, hiszen legújabban felmerült, hogy az Edgardo Bauza kapitány irányításával közel sem szárnyaló “albiceleste” kispadját az 57 esztendős, óriási szenvedélyéről ismert Sampaoli örökölheti meg. A Radio Le Red arról számolt be, hogy amennyiben Bauza távozna, az argentin szövetségnél az első számú célpont Jorge Sampaoli, akiért a szövetség vezetői készek lennének kompenzációs díjat is fizetni a Sevillának.

Érdekesség, hogy az argentinok testközelből is ismerhetik Samapoli munkáját, hiszen a legutóbbi két Copa América döntőjében Chile az 57 esztendős szakember vezetésével rendre borsot tört Lionel Messiék orra alá.