Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Maldini: “A Milannál úgy kezelnek néha, mint problémát”

Sok érdekesség zajlik manapság az olasz futball körül, de talán a legtöbb embert az érdekli, hogy mi is fog történni az AC Milan csapatával. Olyan apróságokat nem tudni még, hogy mikor veszik meg teljesen a klubot és kik is fognak helyet foglalni az új vezetőségben. Mindenesetre neveket dobáltak már be a kalapba, köztük az egyik legnagyobb klublegendáét, Paolo Maldiniét is.

paolo.maldini.borghese.2014.2015.538x358

Viszont azt tudni kell, hogy az állítólagos kínai beruházók, a Sino-Europe Sports felajánlott neki egy pozíciót a klubon belül, ami nyilvánvalóan nem éppen a takarítói állás lett volna. Azonban a legenda, aki hivatalos tétmérkőzésen nyolcszázkilencvennégyszer lépett pályára az AC Milan színiben, nem fogadta el a munkát.

Jelenleg ugyanis nem biztos abban az egykori kiválóság, hogy a klubnál tudják, hogy mit is csinálnak. Mindenesetre a háromszoros BL-győztes, a Grant Wahl’s Planet Futbol podcastban beszélt a klub jelenlegi helyzetéről:

“Nagyon nehéz, hiszen öt éve nem nyertünk semmilyen kupát (szuperkupát karácsony előtt sikerült azért bezsebelni – szerk.), és három éve annak, hogy nem indultunk egy európai kupasorozatban sem. Ehhez hozzájön, hogy Silvio Berlusconi eladná a klubot, de valami galiba van az üzlet mögött és így még mindig nem tudjuk, hogy kinek akarják eladni és a befektetők mennyi pénzt is invesztálnának.”

“Nagyon nehéz lesz visszajutni oda, ahol 10 éve voltunk…” – folytatta a többszörös olasz bajnok.

“Milan a szívem, az apám itt volt csapatkapitány, itt születtem és a két fiam is itt született és a klubnál játszanak… nyilvánvaló, hogy szeretem a csapatot.”

“Egy nap, ha lehetőségem adódik visszaadni mindazt a nagyszerű időt, amit a Milannál töltöttem, nagyon boldog leszek. Ám ez nem egyszerű. Néha úgy kezelnek, mint valami problémát, hiszen tudjuk, hogy nem kell nekik dolgoznom. Szeretnék dolgozni a Milannak, de az olyasfajta független munkát nagyon nehéz kezelni. Meglátjuk.”

Maldini tehát nem zárkózik el attól, hogy egyszer majd a klubnál vállaljon egy felelősségteljes munkát, ám még egy kicsit várniuk kell ezzel a szurkolóknak. Persze lehet, hogy már nem is kell olyan sokat.

Szerző: Borbély Szabolcs