Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Alexis Sánchez beszélt jövőbeli terveiről!

Az angol élvonalbeli Arsenal FC talán legmeghatározóbb játékosa jelenleg a chilei válogatott Alexis Sánchez. A 28 esztendős támadó gyakorlatilag hetente szolgáltat témát a sajtónak, hiszen arsenalos jövője erősen ködbe burkolózik, így folyamatosak a találgatások vele kapcsolatban. Most azonban megtörte a csendet Sánchez.

Arsenal v West Bromwich Albion  - Premier LeagueSánchez az Arsenal mezében (fotó: Metro)

A chilei válogatottban is alapemberként futballozó Alexis Sánchez végigjátszotta hazája mindkét világbajnoki selejtezőmérkőzését az elmúlt napokban, Argentína ellen vesztes csapat tagja volt, míg Venezuela ellen gólt lőtt és kihagyott egy tizenegyest (a mérkőzést Chile nyerte 3-1-re). Tehát igencsak elfoglalt volt a közelmúltban, ám mégis maradt ideje arra, hogy válaszoljon az El Grafico néhány kérdésére.

“Hogy maradnék-e az Arsenalnál? Boldog vagyok Londonban, és remélem, ki tudom tölteni a szerződésem ott” – válaszolta Sánchez, azt ugyanakkor nem említette, hogy mindössze 15 hónap múlva lejáró szerződését meg is hosszabbítaná. Kívánalmait is megfogalmazta a chilei. – “Maradnék ebben a csodás városban, de egy olyan csapat tagja szeretnék lenni, amelyik igazi győztes, valódi győztes mentalitással.”

Több se kellett az angol sajtónak, menten megszellőztették, hogy Alexis az angol bajnokságot jelenleg utcahosszal vezető Chelsea-nek ajánlkozott be, de azért ez eléggé légből kapott verziónak tűnik.
Mindenesetre Sánchez elképesztő szezont fut, 38 mérkőzésen 22 gólja és 18(!) gólpassza van, amelyek nagyon erős számadatok. Nélküle vélhetően még a Premier League 6. helyén se lenne az Arsenal (most ugyanis ott vesztegel). Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a jelenleg futó idényben Alexis Sánchez is kapott kritikákat, mint ahogy nagyjából mindenki, akinek bármilyen formában köze van az “ágyúsok” rég nem látott szinten gyenge szezonjához.
Ettől függetlenül vélhetően jóval kevesebb azon Arsenal-szurkolók száma, akik elengednék a dél-amerikait, mint azoké, akik foggal-körömmel megtartanák.

Szerző: Draskovics Tamás