Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus legenda óva inti Higuaínt a hétvégétől

Most, hogy vége a válogatott találkozónak végre újfent itt van a klubfutball és ennek örömére (meg annak, hogy így sorsolták ki..), hétvégén nem kisebb rangadóval jelentkezik a Serie A, mint egy Napoli – Juventus összecsapással. Természetesen ezen ütközetet egy dolog nagyon át fogja itatni, mégpedig a Higuaínt körbevevő gyűlölet. Erről kérdezték meg a korábbi Juventus kiválóságot, Nicola Amorusot.

unesco 003

Tegyük gyorsan tisztába Amoruso kilétét. A negyvenkét éves volt profi labdarúgó, jelenleg a Juve “öreg fiúk” csapatát erősíti. Ami azt jelenti, hogy jótékonysági mérkőzéseken lép pályára a “Juventus Legends” csapatelnevezéssel bíró gárdával. Tudni kel róla, hogy korábban 103 mérkőzésen húzta magára a fekete-fehér csíkos szerelést és ezen találkozók alatt 29 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába.

Hogy miért őt kérdezték meg a Napoli- Juventus és ezen belül Higuaín kapcsán? Mert anno 2001 júliusában a Napolitól vásárolta már vissza a torinói csapat. Így valamilyen szinten átélte már azt, amit az argentin kollégája még csak most fog. Milyen az, ha ellenségként kezelik az ember a Sao Paoloban.

“Higuaín egy bajnok, de két nagyon nehéz mérkőzés vár majd rá.” – kezdte meg a nyilatkozatot a háromszoros olasz bajnok, a Radio CRC-nek.

“Az ő távozása egy árulással ért fel, de az elmúlt három évben valami fantasztikus teljesítményt nyújtott.”

“Azonban Higuaín érezni fogja a döntésének a következményeit, amint a pályára fog lépni. Mindenesetre, ha a dolgok rosszra fordulnak, a Sao Paolo atmoszférája el tud égetni téged. Másfelől ez egy felejthetetlen élmény” 

Annak ellenére, hogy a végén megpróbálta kicsit jobb nézőpontból megközelíteni a dolgot a legenda, de azért persze megjegyezte, hogy aligha lesz ez sétagalopp az argentinnak. Meg persze az egész csapatának.

Szerző: Borbély Szabolcs