Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: Parádés góllal Vasas-előny

Hiába került korán előnybe az Újpest, a Vasas egy szemfüles, és egy parádés góllal fordított. 

A sötét mezes Vasas fordított, és előnyt harcolt ki. - fotó: Facebook/Újpestfootballclub

A sötét mezes Vasas fordított, és előnyt harcolt ki. – fotó: Facebook/Újpestfootballclub

Nem is indulhatott volna rosszabbul az összecsapás a Vasas számára: Egy rossz hazaadásra csapott le Lázok, és a kifutó Nagy mellett a hálóba gurított. Szinte azonnal válaszolhatott volna Saglik révén az angyalföldi alakulat, ám a Mohl kezezéséért megítélt tizenegyest a török-német kihagyta, jobban mondva Balajcza védte remek érzékkel. Elmaradt tehát a gyors gólváltás. Az látható volt, hogy az Újpest jobban akarja a győzelmet, amivel nagy lépést tehet a négy közé kerüléshez. Olykor ugyan eljutott a Vasas a hazai tizenhatosig, ellenben a lilák védelmét nem volt könnyű átjátszani ezen az estén. Leginkább Heris és Kálnoki Kis Dávid okozott álmatlan éjszakát a vendégek támadóinak. Ugyanakkor az is érdekes volt, hogy sérülések miatt mindkét tréner kényszerből volt kénytelen cserélni, a házigazdáknál posztra érkezett Mihailo Perovic Lázok helyett, míg a másik oldalon viszont átszervezéssel járt a kényszerű csere. Remili érkezett Debreceni helyére. A folytatásban kisebb fölénybe került az Újpest, amely Balogh beadást követően kerülhetett volna ziccerbe, ha Nagy nem robban ki a kapujából, majd Balázs lövése akadt el Nagy Gergelyben, a kipattanót Perovic tűzte rá, a blokk azonban közbelépett. A hajrában pedig Perovic fejelt Mohl beadását követően kitekert testhelyzetből fölé.

"Az életben vannak olyan helyzetek, amelyektől klubszimpátiától függetlenül megdobban az ember szíve. Vikukel Krisztián, a Vasas utánpótlásának 2005-ös születésű játékosa rejtélyes betegségben szenved, amelynek következményeként nyaktól lefelé mozgásképtelen lett. Sajnos a megváltozott körülmények jelentősen leterhelik a család erőforrásait, ezért több élsportolóval egyetemben csapatunk is felsorakozott a beteg kisfiú megsegítésére, és korábban egy aláírt mezt ajánlott fel egy jótékonysági licitre. Aki szeretne a családon segíteni, és anyagi helyzete is lehetővé teszi, az a következő adatok segítségével küldhet támogatást: Vikukel István, OTP Bank: 11773023-07712238. Reméljük minél előbb felépülsz Krisztián, és kapusként újra visszaállhatsz majd a gólvonalra!"

“Az életben vannak olyan helyzetek, amelyektől klubszimpátiától függetlenül megdobban az ember szíve. Vikukel Krisztián, a Vasas utánpótlásának 2005-ös születésű játékosa rejtélyes betegségben szenved, amelynek következményeként nyaktól lefelé mozgásképtelen lett. Sajnos a megváltozott körülmények jelentősen leterhelik a család erőforrásait, ezért több élsportolóval egyetemben csapatunk is felsorakozott a beteg kisfiú megsegítésére, és korábban egy aláírt mezt ajánlott fel egy jótékonysági licitre.
Aki szeretne a családon segíteni, és anyagi helyzete is lehetővé teszi, az a következő adatok segítségével küldhet támogatást: Vikukel István, OTP Bank: 11773023-07712238.
Reméljük minél előbb felépülsz Krisztián, és kapusként újra visszaállhatsz majd a gólvonalra!”

A szünetben újabb változtatást eszközölt a Vasas: Szivacski helyén Ádám Martin folytatta, az Újpest pedig a helyzetek kidolgozásával. Mohl már a második percben próbálkozott, majd Andric lövését kellett védenie Nagynak. Negyedóra elteltével Nagy engedett el egy beadást, amit Balogh a másik oldalról tekert középre, Andric a lécre fejelt, hogy aztán a lepattanót követően kisebb tűzijátékot láthattunk, a Vasas védelme ebben a periódusban mintha megzavarodott volna egy rövid időre, végül csak megszerezte a labdát a Vasas kapusa.  Aztán négy az egyben kontrázhatott a lila-fehér együttes, igen ám, de hiába a létszámfölény, Remili előbb lelassította Diarrát, akinek a következő megmozdulása egy jócskán ellőtt labda lett. A szórványos újpesti támadások közepette aztán szinte a semmiből egyenlített a Vasas. Balajcza passzolt középre Sankovic-hoz, ám a védő elbambult, James pedig lecsapott a lehetőségre, és a kapuba bombázott. A gól után bátrabban jött előre a Vasas, aminek következtében veszélyesebben is futballozott az angyalföldi gárda. Bár az Újpest játékában is benne volt az újabb gól, mégis a piros-kékek találtak be, méghozzá nem is akármilyen megoldás után. Remili húzta át a jobb lábáról a balra, majd emelte át Balajczát. Parádés volt, nem is vitás. Eközben Mohl Dávid is kényszerből volt kénytelen elhagyni a pályát, helyére Hazard érkezett, aki nem sokkal később helyzetbe is került, ami azonban kimaradt. Aztán mintha Kálnoki Kis elveszítette a fejét: Kulcsár fűzte be a védőt, miközben a támadó meghúzta a mezét, a bekk pedig nemes egyszerűséggel elrúgta a támadó lábát, s azonnali pirossal mehetett zuhanyozni. Ki gondolta volna, hogy a korai vezetést követően vereséget szenved az Újpest, a Vasas viszont minden elismerést megérdemel, hogy nem adta könnyen magát, és ez sikert ért.

Újpest FC – Vasas 1-2 (1-0)
Szusza stadion, vezette: Vad II. István
Gólszerzők: Lázok (4.) ill.: Manjrekar (63.), Remili (86.)
Sárga lapok: Mohl D. (9.), Diarra (38.), Heris (74.) ill.: Manjrekar (39.), Vaskó (43.)
Kiállítva: Kálnoki Kis (90.)

Újpest: Balajcza – Heris, Kálnoki-Kis, Mohl (Hazard, 70.) – Cseke (Sankovic, 57.), Windecker, Balogh B., Diarra – Balázs B., Lázok (Perovic, 32.), Andric

Vasas: Nagy G. – Burmeister, Vaskó, Debreceni (Remili, 34.)– Korcsmár – Manjrekar, Berecz, Király B., Szivacski (Ádám M., a szünetben), Murka – Saglik (Kulcsár T., 61.).

Gavalovits Sámndor