Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugáliából érkezhet Guardiola új szerzeménye – lapértesülés

Sajtóértesülések szerint Pep Guardiola a Manchester City szakvezetője ezúttal Portugáliából szeretne erősíteni. A legújabb kiszemelt a portugál válogatott egyik alapembere.

Sajtóhírek szerint Guardiola legújabb kiszemeltje Portugáliából érkezhet William Carvalho személyében. A 24 éves védekező középpályás jelenleg a portugál Sporting együttesében futballozik. Az utóbbi időben egyre többet merült fel a portugál válogatott játékosnak a neve nemzetközi sajtóban, több topklubbal is hírbe hozták.

Carvalho a Sporting együttesében nevelkedett 2005 óta, és 2011-ben csatlakozott a lisszaboniak felnőtt keretéhez a 24 éves védekező középpályás. A portugál összesen 146 mérkőzésen lépett pályára zöld-fehérek színeiben és kilenc gólt is szerzett ezalatt a mérkőzéseken. Három szezont ugyan kölcsönbe töltött Portugáliában és Belgiumban is, előbb egy évet a Fatima majd két évet a belga Cercle Brugge csapataiban. A Sporting együttesével a 2014/2015-ös kiírásban megnyerte a portugál kupát, eddigi legnagyobb sikerét azonban a 2016-os Európa-bajnokságon könyvelhette el a portugál válogatottal, miután megnyerték a franciaországi tornát. A torna a után a Liverpool, Arsenal, Manchester United érdeklődéséről is lehetett hallani.

William Carvalho szerződése 2020-ig köti a lisszaboniakhoz és a mértékadó transfermarkt portál a játékos piaci értékét 28 millió euróra taksálja.