Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Mexikó szűken nyert, USA csak ikszelt – videóval

Az észak- és közép-amerikai zónában is folytatódtak az elmúlt éjjel és hajnalban a világbajnoki selejtezők. Mexikó idegenben hozta a kötelezőt, míg USA Panama ellen ezúttal sem tudott nyerni. Az elmúlt éjszaka első meccsén pedig Honduras otthonában született döntetlen.

IMG_20170329_083434

Reyes győztes góllal debütált Mexikó válogatottjában (forrás: twitter.com/FIFAWorldCup)

CONCACAF-ZÓNADÖNTŐ (ÉSZAK-ÉS KÖZÉP-AMERIKA), 4. FORDULÓ

Mexikó, azaz a zónadöntő éllovasa Trinidad és Tobago otthonában lépett pályára a 4. fordulóban. A papírforma alapján a vendégek voltak a meccs esélyesei. A meccs első félidejét talán jobb elfelejteni, hiszen sok izgalmat nem hozott, viszont magas mexikói mezőnyfölényt igen. A fordulás után viszont viszonylag hamar megszületett a meccs első, egyben mindent eldöntő találata. Layun szögletből beívelt labdáját Reyes fejelte be a léc alá, aki ezzel góllal debütált a válogatottban az 58. percben! A kapus ugyan beleütött a labdába, de a gólt nem tudta megakadályozni (0-1). A hazaiak átvették az uralmat a szünet után, ami a mezőnyjátékot illeti, azonban lövésig sem jutott a fordulás után Trinidad és Tobago nemzeti csapata, így a végén Mexikó örülhetett. Sikerével a közép-amerikai ország válogatottja három ponttal előzi meg a második helyezett Costa Ricát.

Trinidad és Tobago – Mexikó 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Reyes (58.)

IMG_20170329_083414

Dempsey a hős – az amerikai kiválóság zsinórban negyedik válogatottbeli gólja pontot ért USA-nak (forrás: twitter.com/FIFAWorldCup)

Az Egyesült Államok válogatottja Panamába utazott soros selejtezője miatt. USA legutóbb 2015-ben győzte le mostani ellenfelét, de akkor az államokon belül. Úgy tűnt azonban, most jól alakulhat a végkifejlet a vendégeknek, akik a 39. percben szerezték meg a vezetést Dempsey révén, aki a közelről volt eredményes. A veterán amerikai a múlt heti válogatottbeli visszatérése óta ez volt a negyedik gólja (0-1). Nem kellett sokat várni viszont a válaszra – a túloldalon a 43. percben lényegében egy bedobás teremtette meg a hazai gólhelyzetet, melyet végül Gomez használt ki (1-1). Érdekesség, hogy USA a vezetés megszerzése ellenére nem muzsikált túl jól az első félidőben, labdabirtoklás tekintetében is alulmaradtak, ráadásul nem is tudták megtartani előnyüket a vendégek.

A fordulás után a hazaiak játéka, de még inkább a vendégeké esett vissza. Mindenesetre USA ezúttal sem tudott nyerni, de a pontszerzés fontos volt. Az Egyesült Államok ezzel a pótselejtezőt erő 4., míg Panama egy ponttal megelőzve mostani ellenfelét a 3. helyen áll. Izgalmas folytatás várható.

Panama – USA 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Gomez (43.), ill. Dempsey (38.)

A két fentebb említett meccs előtt még Honduras otthonában is megrendeztek egy meccset, ahol a vendégszeplő Costa Rica volt. A meccs 36. percében a hazaiak kerültek előnybe Lozano révén, aki a kavarodás közepette közelről fejezte be góllal az akciót (1-0). Erre válaszul a 69. minutumban Watson egyenlített szöglet után fejjel, ezzel egyúttal beállítva a meccs végeredményét is (1-1). A Costa Rica-i pontmentés még sokat érhet, a válogatott most a masodik, három ponttal lemaradva az éllovas Mexikótól, míg Honduras eddigi négy pontja az ötödik helyre elég. Az állás alapján sok izgalom várható még, szinte semmi sem lefutott.

Honduras – Costa Rica 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Lozano (36.), ill. Watson (69.)

A selejtező állása 4 forduló után

IMG_20170329_084757

Nagy Dávid