Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videoton: Visszatérés küszöbén a védő, időben kész lesz a stadion

Jó hírekkel szolgáltak a székesfehérvári szimpatizánsoknak, egyrészt a csapatba hamarosan visszatérhet a válogatott védő, másrészt a stadionnal kapcsolatban is pozitív információk láttak napvilágot.

Fiola_Attila_Mezokovesd_Videoton_OTP_Bank_Liga_16fordulo_sportmenu

Nem Fiola Attila szezonja eddig a mostani. – fotó: Sportmenü.net

Rájár a rúd Fiola Attilára, akinek a válogatottnál kiújult a térdsérülése, így az Eb után ezúttal is lemaradt a Portugália elleni találkozóról. A Videoton honlapja szerint ezen a héten nem végezhet teljes értékű munkát, következésképp a hétvégéi bajnokiról is hiányzik. „Fiola Attila korábbi térdpanaszai újultak ki a válogatott edzőtáborában. Az utolsó héten már nem is edzett együtt a nemzeti csapat keretével, hanem kezeléseket kapott. Ezeket a kezeléseket pedig most itt a Vidinél is folytatjuk. Nagy valószínűség szerint ezen a héten még nem edz együtt a többiekkel. Ha minden rendben lesz, akkor jövő héten kezdheti el a felzárkózást az edzésmunkában.” – mondta a klub honlapjának Dr. Kovács Tibor csapatorvos.

stadion629

A másik jó hír, hogy jövő év januárjára elkészül az új stadion, merthogy minden az ütemterveknek megfelelően halad. „Látványos szakaszába érkezett az építkezés, most kezdjük el beemelni a betonelemeket, és folyamatosan építjük a szerkezetet.” – idézi a vidi.hu Gönczöl Pétert, a Strabag-MML Kft. ügyvezetőjét. Cser Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere szerint a kemény tél ellenére is tartható az ütemterv, s a határidő, így aztán a szurkolók lassan kezdhetik a visszaszámlálást, mikor léphetnek be a multifunkcionális létesítménybe.

vidi629

A Strabag-MML Kft. területi igazgatója, Varga Róbert arról beszélt, milyen általános adatokat lehet tudni az új arénáról. Eszerint a 14 201 néző befogadására alkalmas létesítmény alapterülete 10 199 négyzetméter lesz, a legmagasabb pontja 21,28 méter. Az összköltsége a stadionnak 12,6 milliárd forint.

Gavalovits Sándor