Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: José Mourinho kiakadt a válogatott meccsek miatt

Nemcsak Thomas Dollnak okozott gondot, hogy sérülten kapta vissza két játékosát is. A nemzetközi futballban is akad, aki igencsak dühösen reagált.

hd-jose-mourinho-manchester-united_1nv49up489xt91tx0yy3r2x95o

Mint arról beszámoltunk, Thomas Doll igencsak zokon vette, hogy két futballistája is sérülten érkezett vissza a válogatottól. Angliában José Mourinho fakadt ki, miután Chris Smalling, valamint Phil Jones is megsérült. A portugál menedzser a felkészülési összecsapásokkal nincs kibékülve. „Totálisan ellene vagyok a barátságos mérkőzéseknek. Csak akkor van értelmük, ha egy válogatott már egy-egy nagy torna előtti felkészülési időszakban jár. Az rendben van, ha egy vb vagy egy Eb előtti hetekben pályára lép egy csapat. De annak semmi értelme, hogy év közben, a selejtezőkkel vegyítve barátságos meccseket is játszanak. Ezeknek a találkozónak tétjük sincs, így nem vagyok éppenséggel a nagy rajongójuk. De talán egy napon majd én is abban a cipőben járok majd, úgyhogy nem leszek most túl kritikus…” – fogalmazta meg éles kritikáját a szakember. Smalling Dortmundban a németek elleni barátságos összecsapáson, míg Jones az edzőtáborban szedte össze sérülését.

Azért sem volt könnyű dolga Mourinhónak, mert tizenhárom labdarúgója hiányzott az elmúlt napokban. A dél-amerikai kontingens ráadásul a hosszú repülőúttal is „nehezített” időszakon van túl.

Gavalovits Sándor