Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: Kikapott, de továbbjutott a címvédő! – videóval

A Marozsán Dzsenifer nevével fémjelzett Bl-címvédő, vagyis a Lyon hazai pályán kapott ki a Wolfsburgtól, de ez is belefért. A Barcelona a visszavágón is nyert, és történelmet írt, míg a PSG a Bayern elleni odavágó után kiütéssel fordított.

IMG_20170330_014611

Marozsánéknak a vereség is belefért, hisz így is a címvédő Lyon jutott az elődöntőbe! (forrás: twitter.com/OL)

Jakabfi Zsanett sérülés miatt ezúttal sem léphetett pályára a Wolfsburgban, amely a 2-0-ra elveszett odavágó után utazott a negyeddöntő visszavágójára Marozsánékhoz, vagyis Lyonba. A meccs sok lövést hozott, gólt viszont csak egyet, amelyet a hajrában a vendégek szereztek. Hansen a 82. percben büntetőből szerzett vezetést a Wolfsburgnak (0-1). A ráadásban is lett volna bőven ideje a német klubnak arra, hogy összesítésben kiegyenlítsen, ehelyett csak egy kiállítást jegyezhettünk fel még a vendégeknél, hiszen a 95. minutumban Blässe megkapta a második sárga lapját, de ez már egyáltalán nem befolyásolt semmit, ami a tegnapi meccset illette. Összesítésben 2-1-es eredménnyel a sorozat címvédő, vagyis a Lyon jutott az elődöntőbe.

Lyon – Wolfsburg 0-1 (0-0)Tj.: Lyon, 2-1-es összesítéssel
Gólszerzők: – , ill. Hansen (82. – büntetőből)
Kiállítás: – , ill. Blässe (90+5.)

IMG_20170330_013933

A PSG esélyt sem adva ütötte ki ellenfelét, vagyis a Bayernt a párizsi visszavágón! (forrás: UEFAcom_fr)

A PSG a Bayern München otthonában nagy meglepetésre az odavágón kikapott 1-0-ra. A párizsi visszavágón a francia fővárosi klub játékosai viszont jócskán visszavágtak a bajoroknak. Már a 4. percben megszületett a meccs első gólja, amikor Delie fejelt a kapuba (1-0). A 12. minutumban növelni tudta előnyét a PSG – kevesebb mint negyedóra elteltével Cristiane vette be a vendégek kapuját, megduplázva ezzel a hazai előnyt (2-0). Az első végéhez közeledve újból betalált a PSG! A 42. percben Cruz Trana szerezte meg a labdát az egyik védőtől, majd a kapussal szemben nem hibázott, a labdát átemelve a hálóőrön juttatta a kapuba (3-0)!

A fordulás után hamar jött a párizsi együttes újabb gólja. Cristiane másodjára volt eredményes a meccsen, amikor az 52. percben egy szép lekészítés után talált laposan a kapuba (4-0). Ezzel a találattal egyben már a végeredmény is kialakult, a Bayern számára pedig csak felvillanás volt a müncheni győzelem.

PSG – Bayern München 4-0 (3-0)Tj.: PSG, 4-1-es összesítéssel
Gólszerzők: Delie (4.), Cristiane (12., 52.), Cruz Trana (42.), ill.

IMG_20170330_013920

A Barcelona női labdarúgói csodát tettek, vagy ha úgy tetszik, történelmet írtak! Nem hiába volt nagy az öröm az elmúlt este folyamán Katalóniában (forrás: twitter.com/UEFAcom_fr)

Az elmúlt este folyamán a négy negyeddöntőből hármat bonyolítottak le a visszavágók során. A két fentebb említett meccsen kívül még Barcelonában is útjára indult a labda. A katalán együttes a Martával fémjelzett svéd Rosengard ellen nyert egy hete idegenben 1-0-ra, szóval nem tűnt még teljesen lefutottnak a párharc.

Az első félidőben mindkét együttes igyekezett gólt szerezni, de egyik fél próbálkozása sem eredményezett gólt. Azonban a térfélcserét követően nem sokkal egy szép támadás végén a Barca került előnybe! Az 52. minutumban Hermoso lőtt szép gólt, akinek még a kapufa is besegített (1-0). Marta a túloldalon nagyon élt, de gólt nem tudott szerezni, viszont a publikum élvezetes, sok helyzetet hozó meccset láthatott. Ráadásul úgy tűnt, a svéd klub visszajöhet a meccsbe, ám Masar fejesgólja les miatt volt érvénytelen. Ezzel szemben az idő vészesen telt, végül pedig a Barcelona talált be még egyszer! A 94. percben Caldentey volt közelről eredményes (2-0). Összesítésben 3-0-vál esett ki a Rosengard, a Barcelona pedig történelmet írt, ugyanis a Női Bajnokok Ligája során első alkalommal jutott spanyol klub az elődöntőbe!

Barcelona – Rosengard 2-0 (0-0)Tj.: Barcelona, 3-0-s összesítéssel
Gólszerzők: Hermoso (52.), Caldentey (90+4.), ill.

A negyeddöntők egyetlen hátralévő párosításának visszavágóját ma este rendezik, amelyről szintén beszámolunk! Este 8-tól Manchesterben a City fogadja a dán Fortuna Hjörring együttesét. A párharc első meccsén idegenben 1-0-ra nyert az angol klub.

IMG_20170330_013713

A Női Bajnokok Ligája három tegnap esti negyeddöntős visszavágójának eredményei (forrás: twitter.com/UWCL)

Az elődöntők párosításai
Barcelona – PSG
Lyon – Manchester City/Fortuna Hjörring

Az eldöntőket április végén rendezik meg.

Nagy Dávid