Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: A City lesz a címvédő elődöntőbeli ellenfele

Kialakult a legjobb négy mezőnye a Női Bajnokok Ligája 2016/2017-es kiírásában, ugyanis az utolsó negyeddöntőt is lejátszották az elmúlt este. A Manchester City oda-vissza nyert a dán ellenfelével szemben, így kettős sikerrel jutott az elődöntőbe, ahol a sorozat címvédője, vagyis a Lyon lesz az angol klub ellenfele.

IMG_20170331_000154

A védő Bronze fejese “aranyat” ért a Citynek (forrás: twitter.com/UWCL)

A Manchester City a Fortuna Hjørring elleni dániai odavágón 1-0-s előnyt harcolt ki, ezúttal tehát Angliában léptek pályára a felek. A hazaiak magabiztosan uralták a játékot, ahogy azt előzetesen várni is lehetett. Mezőnyben volt főleg kiemelkedő a City, hiszen a dánok is ki tudtak alakítani több helyzetet, de hiába, a vendégek nem tudták döntetlenre hozni a párharcot. Ráadásul ha ez nem lett volna elég, a félidő hajrájában előnybe is került a manchesteri alakulat, melynek gólját Bronze szerezte fejjel a 41. minutumban (1-0).

A második félidő igazán csapnivaló lett a Fortuna játéka, annak ellenére is, hogy mezőnyben feljavult a Hjørring, kaput azonban nem talált a dán klub, mindössze pedig egy lövésig jutott a szünet után. A Manchester még legalább kétszer – mert ennyi lövése ment kapura a fordulás után hazai részről – betalálhatott volna, azonban a továbbiakban már nem született gól. Ennek ellenére kettős győzelemmel lépett a legjobb négy közé a City, amely 2-0-s összesítéssel elődöntős, a döntőbe jutásért pedig a címvédő Lyon lesz az angol klub ellenfele.

IMG_20170331_000133

Bronze (jobbra) már az első félidőben eldöntötte csapata javára a párharcot (forrás: twitter.com/UWCL)

Manchester City – Fortuna Hjørring 1-0 (1-0)Tj.: Manchester City, 2-0-s összesítéssel
Gólszerzők: Bronze (41.), ill.

Az UEFA Női Bajnokok Ligája elődöntős párharcai
Manchester City – Lyon
Barcelona – PSG

IMG_20170331_000114

Az elődöntők párosításai (forrás: twitter.com/UWCL)

Az elődöntőket április végén bonyolítják majd le, és természetesen azokról a mérkőzésekről is be fogunk számolni!

Nagy Dávid