Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Magabiztosan győzött a Diósgyőr az Újpest ellen

Bódog Tamás először irányította az NB I-ben a Diósgyőr csapatát. A hétközi kupameccsen már látszódott munkájának az eredménye, hiszen az első félidőben egy markáns csapatot láthattunk, a másodikban viszont a Fradi bedarálta fiait. Ahhoz a találkozóhoz képest nagy változásokat nem hajtott végre, hiszen az eltiltott Novothny Soma maradt ki.

diósgyőr - újpest nsonso.hu

A korábbi vezetőedzőnek Horváth Ferencnek az ajánlásokra nagyon kellett figyelnie, így be kellett tartania az úgynevezett “légiós” és fiatal szabályt is. Ezzel szemben Bódog, Ivan Rados, Dejan Karan, Patrick Mevoungou, Vela és Nono személyében öt külföldivel kezdett, a megengedett hárommal szemben. Egy fiatalt azért bevetett Makrai Gábort, aki eddig nem igazolta, hogy jogos volt nyári szerződtetése. Az Újpestnél sem tartották be a külföldi előírást, talán először a szezonban Heris, Sankovic, Diarra és Angelov is kezdett.

A második percben már újpesti lehetőség, de a hétközi kupameccsen kiváló formát mutató Rados ezúttal is helyén volt. Balogh bal oldali beadását Lázok az ötösről jobb alsó felé perdítette, de a horvát-magyar kapus védett. A nyolcadik percben válaszoltak a hazaiak, Nono ívelését Karan fejelte épp, csak a kapu mellé. A 18.percben pedig már vezetett a Diósgyőr. Ugrai ívelését Makrai senkitől sem zavartatva kapásból az ötösről a kapu közepébe vágta. (1-0) Ezért is jó fiatalt szerepeltetni, hiszen így gólt is lőhet. A 30.percben a korábbi Fradista Ugrai Roland ismét büntetőt rúghatott. (hiszen hét közben egykori klubja ellen is úgy talált be) Jobbal a jobb felső sarokba lőtt, míg Balajcza balra vetődött. (2-0) A 41.percben lett majdnem három a különbség, mikor is egy jobb oldali Vela-szabadrúgás után nagy kavarodás középen, Lipták fejesét Szarka végül Tamás elé játssza, aki jobbal hatról kapura lő, de hatalmas vetődéssel kiszedte a jobb alsó elől a labdát Balajcza! Így a szünetre már nem változott az állás, maradt a két gólos diósgyőri előny.

Az 53.percben szépített az Újpest, Diarra a bal oldalról beadta Lázok az ötös belül érkezett, s fejjel a kapuba továbbította a lasztit. A 62.percben majdnem egyenlített az Újpest. Balogh ívelt be szabadrúgást, de ezúttal Lázok lemaradt a labdáról, így kiment a játékszer a pályáról. Negojsza Vignjevics mindent megtett az egyenlítésért, bevetette a hosszú sérülésből visszatérő Enis Bardhit is. Igaz a macedón válogatott középpályás egy perc alatt gyorsan egy sárgalapot tudott begyűjteni. A 69.percben pedig újból két góllal vezetett az Újpest. Ugrai jobboldali szögletére Karan kiválóan ugrott fel az ötösön belül, így nagy erővel az újpesti kapuba fejelt. A meccsből hátralévő időben próbálkozott az Újpest, de nem járt sikerrel, így a Diósgyőr megérdemelten szerezte meg a három pontot, mely a Debrecen sikere miatt rendkívül fontos volt.

Diósgyőr – Újpest 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Makrai (18.p), Ugrai (11-esből 31.p), Karan (69.p) ill. Lázok (53.p)
Sárgalapok: Lipták (53.p), Karan (72.p) ill. Balogh B. (13.p), Diarra (41.p), Bardhi (65.p), Sankovic (89.p)

Diósgyőr: Rados – Eperjesi, Lipták (Jagodinskis 88.p), Karan, Tamás – Mevoungou – Vela (Szabó I. B. 93.p), Nono, Ugrai – Makrai (Ternován 83.p), Szarka vezetőedző: Bódog Tamás
Újpest: Balajcza – Balázs, Heris, Kálnoki – Kis, Kecskés (Cseke 64.p) – Windecker, Sankovic – Diarra, Lázok (Bardhi 64.p), Balogh B. – Angelov (Perovics 76.p) vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Endrődi Dávid