Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Braziljai segítségével fordított és nyert a ‘Pool a Stoke ellen! – VIDEÓVAL

Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság (Premier League) 32. fordulójának szombati játéknapján a Bet365 Stadionba látogatott a Liverpool csapata, hogy megütközzön a Stoke City együttesével. A vörösök télen 4-1-re győzték le Mark Hughes fiait, de tudvalevő, hogy a “fazekasok” egészen más csapat benyomását keltik hazai környezetben.

666174462Firmino ünnepli remek találatát (fotó: premierleague.com)

A Liverpool ráadásul ezen a mérkőzésen igencsak felforgatott kezdőcsapattal állt ki, ugyanis több kulcsjátékos is sérült a Mersey-partiaknál, ráadásul egyesek betegséggel küszködnek. Így például a fiatal Alexander-Arnold – Woodburn kettős is szerepet kapott a meccsen.

Már az első percekben se lehetett panaszkodni a mérkőzés iramára, egyik csapat se finomkodott. A három belső védővel játszó Liverpool jobbára kontrázni próbált, míg a Stoke helyenként igencsak dominálta a játékot. Az első fél óra ennek ellenére gyakorlatilag eseménytelenül telt el, komoly lehetőségekről igen nehéz lenne beszámolni.

A 28. percben Arnautovic lökete volt az összecsapás első kaput találó lövése, de Mignolet üggyel-bajjal magához ölelte a labdát. Négy perccel később megzördült a háló, Lovren rövid felszabadítására megint csak a Stoke osztrák támadója csapott le, de kapásból leadott bombája oldalhálót talált. A Liverpool első veszélyesebb kísérlete a 41. percben következett, akkor egy szögletet követően Origi fejelt kapu fölé.
Közvetlenül a szünet előtt azonban megélénkültek az események. Először is Ben Woodburn Pieters lábában elakadva elesett a Stoke tizenhatosán belül, de miután Dean nem fújt semmit, a fordulásból elhúztak a “fazekasok” Shaqiri remek beadásából pedig Walters fejelt a vendégek kapujába. 1-0! Bajban volt a Klopp-csapat, hátrányban vonult pihenőre ugyanis.

A mérkőzés második félidejére változtatott is Jürgen Klopp, Coutinho és Firmino is pályára lépett, 3-4-3-ra állt át ekkor az LFC. Nem volt ez véletlen, ugyanis a fekete mezesek támadójátéka igencsak súlytalan volt, egyáltalán nem érződött, miből és hogyan egyenlítenének Origiék. Az 53. percben kis híján tovább süllyesztette magát a slamasztikába a Liverpool, Wijnaldum gyakorlatilag saját kapuja elé fejelte a labdát, melyre a csereként beállt Adam csapott le, de az egykori liverpooli löketét védte Mignolet.
Ezt követően viszont egy csapásra feléledt a ‘Pool, az 58. percben Coutinho lövését ütötte szögletre Grant, majd Lovren fejese találta el a keresztlécet.

A 70. percben igencsak fejvesztett tempójú mérkőzés kerekedett a találkozóból: egy lecsorgó labdát Coutinho kapásból a Stoke kapujába pörkölt (1-1, a 18-szoros angol bajnok tízese pedig a PL legeredményesebb brazilja lett), majd mindössze két perc telt el, és a másik csereember, Roberto Firmino is bevette a Stoke kapuját Wijnaldum remek passza után, egy óriási bombával! 1-2. A ‘Pool rettentő nyomása hamar eredményre vezetett, de mindössze egy minutummal a vezető gól megszerzését követően majdnem egyenlített a Hughes-csapat, Berahino 4 méterről lőhetett, ám Mignolet földöntúli reflexvédéssel mentette meg csapatát!
A mérkőzés hajrájában remekül pörgette az időt a Liverpool, játékosaik agresszívebbek és sokkal keményebbek voltak első félidőben látott önmaguknál, a vendég szurkolók pedig elképesztő hangulatot teremtettek. A Stoke támadásaiban igen kevés fantázia volt a hajrában, hiába volt ekkor pályán Ramadan Sobhi is.
Végül meg is őrizte előnyét a Liverpool, és óriási lépést tett a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolása felé a Mersey-parti gárda.

Premier League, 32. forduló:

Stoke City – Liverpool 1-2 (1-0)
Helyszín: Stoke-on-Trent, Bet365 Stadion; Vezette: M. Dean
Gólszerzők: Walter (44.) ill. Coutinho (70.), Firmino (72.)
Sárga lapok:ill. Klavan (48.), Firmino (73.)

Stoke: Grant – Johnson, Shawcross, Martins Indi, Pieters – Shaqiri, Cameron, Allen (Adam 27., Sobhi 81.), Arnautovic – Berahino, Walters (Whelan 68.). Vezetőedző: M. Hughes

Liverpool: Mignolet – Lovren, Matip, Klavan – Alexander-Arnold (Coutinho 46.), Wijnaldum, Can, Milner, Clyne – Woodburn (Firmino 46.), Origi (Sturridge 68.). Vezetőedző: J. Klopp

A mérkőzés összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=iU7G4qtjE_g

A forduló néhány további eredménye:

West Bromwich Albion – Southampton 0-1
Gólszerző: Clasie (25.)

West Ham United – Swansea City 1-0
Gólszerző: Kouyaté (44.)