Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Drámai hajrával a Legia megtörte a Poznan veretlenségét – videóval

A lengyel Ekstraklasa 28. fordulójának rangadójára vasárnap este került sor a Poznan otthonában ahol a címvédő Legia Warszawa együttesét fogadták.

17862276_10154517518377061_5032429638091077563_n

Lech Poznan – Legia Warszawa 1-2 (0-0)
Helyszín: Stadion Miejski (Poznań) Vezette: Stefanski
Gólszerzők: Kedziora (82.) ill. Dabrowski (88.), Hamalainen (90+4.)
Sárga lap: Tralka (83.) ill. Guilherme (26.), Dabrowski (41.), Kopczynski (75.), Odjidja-Ofoe (87.)
Kiállítva

Poznan: Putnocky – Kostevych, Nielsen, Bednarek, Kedziora – Tralka, Gajos – Pawlowski (Makuszewszki 66.), Majewski, Jevtic (Tetteh 86.) – Kownacki (Robak 73.). Vezetőedző: Bjelica

Legia: Malarz – Jedrzejczyk, Dabrowski, Pazdan, Hlousek – Moulin, Kopczynski (Hamalainen 85.) – Guilherme (Nagy 58.), Odjidja-Ofoe, Radovic – Kucharczyk (Jodlowiec 77.). Vezetőedző: Magiera

A forduló rangadója előtt mindkét csapat jó formában várhatta a kezdő sípszót. A hazaiak a találkozó előtt 9 bajnoki mérkőzése nem szenvedtek vereséget ennek megfelelőlen egészen a tabella negyedik helyéig zárkóztak. A címvédő Legia, mely csapatában Nagy Dominik a kispadon foglalt helyet a Poznan elleni rangadón szintén öt mérkőzése nem szenvedett vereséget és a gyenge szezonkezdetet elfeledtetve egészen a második helyig zárkóztak fel a listavezető Jagelliona mögé. A két együttes legutóbb októberben mérte össze tudását Varsóban akkor a Legia 2-1-re győzni tudott, azon a mérkőzésen Nikolic is betalált. A magyar válogatott támadója azóta eligazolt az Egyesült Államokba.

A találkozón remek hangulat fogadta a csapatokat és közel teltház. Az első komoly lehetőségre bő 15 percet kellett várnunk, ekkor Kucharczyk a kapu jobb oldalába tartó lövését Putnocky hárította. Négy perccel később ismét a Legia előtt adódott gólszerzési lehetőség, Kopczynski azonban a kapu fölé lőtt. Az első hazai lehetőséget a 29. percben jegyezhettük fel, Gajos tüzelt kapura a tizenhatoson belülről, de jócskán célt tévesztett a hazaiak játékosa. A találkozó első félidejének hajrájában ismét a hazaiak kerültek helyzetbe, ezúttal is Gajos előtt adódott lehetőség lövését azonban Malarz könnyedén hárította. Az első félidő hosszabbításában Dabrwoski óriási lehetőséget puskázott el a vezetés megszerzésére a vendégeknek, egy szögletet követően a felső lécre fejelte a játékszert. Az első félidőben gól nem született, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején a hazaiak voltak az aktívabbak és több lehetőségük is volt a gólszerzésre. A legveszélyesebb poznani lehetőség az 57. percben adódott Jevtic szögletét követően melyből Kedziora került ziccerbe, azonban nem tudta a hálóba kotorni a játékszert. Az 58. percben a varsóiaknál pályára lépett a 21 éves magyar középpályás Nagy Dominik is. A 71. percben a szintén csereként beálló Makuszewszki puskázott el újabb komoly lehetőséget. A hazaiak nagy akarása végül a 82. percben gólt eredményezett, egy pontrúgást Jevtic kanyarított remekül középre amire Kedziora érkezett remek ütemben és a hálóba fejelte a Poznan vezető találatát. A vendégek azonban nem adták fel és a 88. percben a hazai védelem megingását rögtön kihasználták, miután a  poznani védelem nem tudott időben felszabadítani  Dabrowski élt is a lehetőséggel a kapu bal oldalába lőtte a varsóiak egyenlítő gólját. A csattanó azonban még hátra volt, mikor már mindenki elkönyvelte az 1-1-es döntetlent, érkezett a csereként beálló finn Hamalainen és a jobb felsőbe fejelte a három pontot érő találatot a Legia számára a 94. percben. Győzelmével a Legia továbbra is egy ponttal áll a második helyen a tabellán a Jagelliona mögött, míg a Poznan a negyedik helyen áll hat ponttal a listavezető mögött.

https://www.youtube.com/watch?v=Dr_29A-Wc_o

Képek: Poznan és Legi fb oldala

O.G.