Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos! – Új szövetségi kapitánya lesz Argentínának!

A világbajnoki selejtezősorozatban produkált gyenge eredmények miatt távoznia kell az argentin válogatott éléről Edgardo Bauza szövetségi kapitánynak.

(Kép: goal.com)

“Közöltük Bauzával, hogy távoznia kell a posztjáról. A továbbiakban mindenben megállapodunk egymással, már ami az elválás feltételeit illeti.” – Nyilatkozta mindezt az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) elnöke, Claudio Tapia. Az új szövetségi kapitány személye egyelőre még kérdéses, bár az első hírek máris arról szólnak, hogy az 59 esztendős szakembert a Sevillát irányító, Diego Maradona által a legjobb argentin trénernek kikiáltott Jorge Sampaoli válthatja.

Bauza kapitányi megbízatása eredetileg  a 2018-as oroszországi világbajnokság végéig szólt volna, természetesen azzal a feltétellel, hogy kijuttatja a válogatottat a tornára. Bauza 2016 augusztusában váltotta az “albiceleste” élén Gerardo Martinot. Az új kapitánnyal Argentína finoman szólva sem szerepelt fényesen a dél-amerikai Vb-selejtezőkön hiszen 8 meccsen 3-3 győzelem és vereség, valamint 2 döntetlen mellett mindössze 11 pontot gyűjtött, és jelenleg csak az interkontinentális-pótselejtezőt érő 5. helyen áll. A selejtezősorozatból pontosan még négy forduló van hátra. Az utód közel sem hálás feladatot vállal magára, hiszen amellett, hogy a válogatott morálisan sincs a toppon, Lionel Messi a hátralévő négyből három mérkőzést is kihagyni kényszerül eltiltás miatt!