Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Öt gólos meccsen verte az Újpest a Vasast

Ha Vasas – Újpest újabb helyszín. Ősszel előbb a Fáy utcában, majd Kecskeméten, tavasszal a Megyeri úton, a Hungária körúton ma pedig a Bozsik-stadionban mérhették össze tudásukat a két csapat játékosai. Minek is köszönhető eme vándor cirkusz? Ősszel ugyebár újították a Szusza-stadiont, novembertől pedig lebontották az Illovszky-stadiont, így amíg a lilák voltak albérletben, mostanra a piros – kékek kényszerültek új otthonba.

images(Fotó: nso.hu)

A “hazaiak” több sebtől is véreztek, hiszen több játékos is partvonalon kívülre került, elég csak az eltiltott Manjrekar Jamesre és Hangya Szilveszterre, Vaskó Tamásra (ő öt sárgalapos volt) gondolni, Remili Mohamed nem épült fel a hétvégi Videoton elleni sérüléséből, míg Korcsmár Zsolt is harcképtelen. Az Újpestnél a hétvégi meccsen megsérült az addigi tartalékkapus Kovács Zoltán, helyére az ősszel többször lehetőséget kapó Banai Dávid állt, így a kispadra visszakerült Balajcza Szabolcs. A liláknál ráadásul a csatársorba először kezdett a hátvéd Jonathan Heris, aki a hétvégi Paks elleni bajnokin egy pontot érő gólt szerzett.

A negyedik percben beigazolódott, hogy Vignjevics nagy mágus, hiszen Heris megszerezte a vezetést az Újpestnek. A belga hátvéd/csatár kapott indítást a leshatáron, és két Vasas-játékos között, 14 méterről, jobbal a jobb alsóba lőtt. A 22.percben Berecz lőtt óriási helyzetből a kapu fölé, pedig, ha pontosan céloz ott az egyenlítés, mondhatjuk közhelyesen. A 26.percben Andrics lőtt 35 méterről, de Nagy Gergely magabiztosan védett. A 36.percben Banai Dávid igazolta annak a helyességét, hogy Vignjevics miért őt állította az újpesti gólvonalra. Előbb a török-német Saglik kapott kiváló labdát a tizenhatoson belül (olyan hét méterről lőtt) majd lövése után vetődve védett, a kipattanó Berecz elé került, s a válogatott középpályás lövését is hatástalanította a hálóőr. Nyomott a Vasas, bármelyik pillanatban ott lógott az egyenlítés. Erre az első félidő hosszabbításában Balogh Balázs végzett el szabadrúgást jó 25-26 méterről, bal lábbal a kapu bal oldalába lőtt, hiába vetődött Nagy Gergely 2-0-ás újpesti előnnyel vonultak be a csapatok az öltözőbe.

A második félidő elején Banai egy újabb kiváló védést mutatott be, miután Saglik 17 méterről megeresztett szabadrúgását hárította vetődve. Az 51.percben egy ártalmatlan szituáció után Ádám Martin besétált az öltözőbe miután meghúzódott. Az első félidőben ugyebár Kálnoki-Kis Dávidot kellett az Újpestnél lecserélni, szintén sérülés végett. A csere után Saglik gyönyörű mozdulattal továbbította Kulcsárnak akinek a lövését még védte Banai, de a kipattanót Gaál bevágta a lilák kapujába. Ez volt a télen szerződtetett támadó első gólja angyalföldi színekben. Mikor már azt várták a szurkolók mikor egyenlít a Vasas, egy szöglet után Mohl révén megszerezte harmadik gólját az Újpest. Ráadásul úgy,hogy Pávkovics úgy továbbította tovább, hogy teljesen egyedül volt az újpesti balhátvéd, míg két Vasas védő egymást fogta. A 62.percben Kulcsár egy az egyben vitte Banaira a labdát de a kapus nagyot védett. A 64.percben Burmeister fejelt, Andrics pedig a gólvonalról tisztázott. A 70.percben Oenning mester beküldte a rutinos (40 éves) Ferenczi Istvánt, benne érezte, a szépítést. A 73.percben Heris fejelt bele egy Vasas-szabadrúgásba, de Banai nagy bravúrral védett. A 79.minutumban Bardhi tett-vett, s kapura tett, de Nagy vetődve védett. Majd egy szögletet nézett el a Vasas kapusa, de Balogh Balázs annyira meglepődött ezen, hogy nem figyelt, s az üres kapu előtt elsuhanó labdára nem rohant rá. Majd a 88.percben úgy alakult, hogy izgalmas lesz a vége. Berecz Zsombor cselezett szépen középre, majd tizenhat méterről megeresztett egy sistergős lövést, Banai védett, de épp Király Botond elé került a laszti, ő pedig az üres kapuba talált.

Több gól már nem esett, az Újpestnek létfontosságú három pont begyűjtésével szinte biztos az élvonalbeli tagsága, a Vasas pedig izgulhat holnap, hogy a Fradi ne győzzön, hiszen akkor lecsúsznak a harmadik helyről.

Vasas – Újpest 2-3 (0-2)
Gólszerzők: Gaál (53.p), Király (88.p) ill. Heris (4.p), Balogh B. (45+1.p), Mohl (60.p)
Sárgalapok: Debreceni (32.p), Ferenczi (90.p) ill. Kecskés (40.p)

Vasas: Nagy – Kleisz, Debreceni, Burmeister – Szivacski (Király B. 78.p), Vida, Berecz, Murka – Ádám (Kulcsár 54.p), Saglik (Ferenczi I. 70.p), Gaál vezetőedző: Michael Oenning
Újpest: Banai – Balázs B., Kálnoki-Kis (Pávkovics 23.p), Kecskés Á., Mohl – Cseke, Windecker – Andrics (Bardhi 64.p), Diarra (Sankovic 93.p), Balogh B. – Heris vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Endrődi Dávid