Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tulajdonosváltás Újpesten?

Tulajdonosváltás lehet az elkövetkező hetekben Újpesten, írja a sportfaktor.hu. A belga Roderick Duchatelet az elmúlt időszakban kevesebbet áldozott a klubra, igaz ebben az átigazolásból való kizárás is közre játszott. Az utóbbi időben viszont a liláknál betartották a légiós és fiatal ajánlásokat, hogy így minél több pénz kerüljön a klubkasszába, ha már az eredményességi támogatásból keveset tudnak profitálni a gyengébb szereplés miatt.

Forrás: rangado.hu

Forrás: rangado.hu

Egyes sajtóorgánumok szerint az Újpest tulajdonosa eladhatja klubját, s a lilák is kormány (párt) közeli csapattá válhatnak. Mióta a Ferencváros a Videoton, az MTK, a Mezőkövesd mellett az NB II-es Kisvárda is “hasonló utat járt be”, s ezen csapatoknál többé kevésbé eredményekben is megvalósult. Igaz csak a magyar bajnokságban. (az első három csapat szerepelt a nemzetközi kupákban, a Mezőkövesd feljutott, s most akár a Kisvárda követheti) Elképzelhető, hogy Kuna Tibor, a Young and Partners nevű kommunikációs cég vezetője lehet a vásárló, aki a hírek szerint a kisvárdai labdarúgást támogató Seszták Miklós tárcavezetővel is jó kapcsolatot ápol. (Seszták kiváló kapcsolatot ápol a korábbi újpesti tulajdonossal Tolnai Sándorral is.)

Állítólag Duchatelet korábban is többször kapott már vételi ajánlatot több helyről, de eddig egyik fél sem fizette ki az általa elvárt összeget. Egyes hírek szerint a belga 10millió euróban határozta meg a vásárlás összegét.

Egy biztos a belga tulaj az elmúlt években több érdekes játékost hozott Magyarországra, de az utóbbi időben végre nem a belga harmadosztályból szemezgetett. Igazán hasznos focistákat is idecsábított, mint az azóta már a Videotonnál szereplő Suljic Asmir, és Loic Nego. Korábbi kirobbanthatatlan “ikonokat” távolított el, mint Rajczi Péter, Vermes Krisztián, Szélesi Zoltán, akiknek az elküldése őt igazolta, hiszen azóta is a másodosztályban játszanak.

2014 tavaszán a teljes összeomlástól mentette meg a klubot, mikor egy ügyes csellel az összes játékost átmentették egy másik kft.-be, így egy nagyobb adósságtól menekült meg az egylet.

Endrődi Dávid