Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Mbappé duplájával előnyt szerzett a Monaco a BVB otthonában – videóval

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek odavágóival kezdetét vette a hajrá a nemzetközi porondon is. Bő egy hét leforgása alatt kialakul a legjobb négy csapat mezőnye  a legrangosabb európai kupasorozatban is. A Borussia Dortmund hazai közönsége előtt fogadta az előző fordulóban a komoly esélyesnek kikiáltott Manchester City búcsúztatót francia Monacót.

2457458_w1

Borussia Dortmund – AS Monaco 2-3 (0-2)
Helyszín:
Signal Iduna Park (Dortmund) Vezette: Orsato (olasz)
Gólszerzők:
Dembelé (57.), Kagawa (84.) ill. Mbappé (19., 79.), Bender (35., öngól)
Sárga: Sokratis (16.), Ginter (40.) ill. Jemerson (46.), Lemar (58.), Dirar (69.), Fabinho (81.), Subasic (87.)
Kiállítás: 

Dortmund: Bürki – Bender (Sahin 46.), Sokratis, Ginter – Schmelzer (Pulisic 46.), Weigl, Kagawa, Piszczek – Guerreiro, Dembelé – Aubameyang. Vezetőedző: Tuchel

Monaco: Subasic – Touré, Glik, Jemerson, Raggi – Silva (Dirar 66.), Fabinho, Moutinho, Lemar – Falcao (Germain 85.), Mbappé. Vezetőedző: Jardim

17904010_10155175620132346_1784014267329286856_n

Mint a FociClub.hu is beszámolt róla az eredetileg tegnap estére kiírt Dortmund-Monaco negyeddöntő a hazaiak buszának támadása miatt biztonsági okokból elmaradt, a  mérkőzést pedig szerda 18:45-kor pótolták a felek. A legfrisseb hírekről bővebben ITT olvashatnak.

A találkozó első komoly lehetőségét a hazaiak dolgozták ki a 10. minutumban, amikor Piszczek indította remek ütemben a hazaiak gólvágóját a gaboni Aubameyangot aki nem sokkal a kapu fölé bombázott. Szinte az ellentámadásból a másik kapu előtt is gólveszély alakult ki, azonban Lemar sem tudta a hálóba jutattni a játékszert. Negyedórányi játék után óriási lehetőségehez jutott a Monaco, miután Sokratis a tizenhatoson belül szabálytankodott Mbappé ellen, amiért Orsato játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatott egyértelmű kézmozdulattal. Az óriási lehetőséggel nem tudott mit kezdeni Fabinho és rendkívül rosszul hajtotta végre a büntetőt és a kapu bal odala mellé bombázott. Négy perccel később már nem úszták meg a hazaiak kapott gól nékül és a találkozó elején rendkívül bátor játékot mutató és aktívabb franciák megérdemelten szerezték meg a vezetést Mbappé révén, aki azonban leshelyzetről jutatta Bürki kapujába a labdát. A 30. percig a sárga-feketék komolyabb lehetőséget nem tudtak kidolgozni, legközelebb a 31. percben álltak az egyenlítéshez, ekkor Ginter kínálta meg egy zseniális labdával Kagawat aki óriási ziccert puskázott el és kihagyta a kihagyhatatlant. A hazaiak gondjai a 35. percben tovább sokasodtak miután a menteni igyekvő Bender egy szerencsétlen mozdulattal a saját hálójába fejelte a labdát, ezzel pedig a hercegségbeliek a szünet előtt kettővel vezettek már. Az első félidőben már nem változott az erdmény, így a vendégek 0-2-vel mehettek szünetre.

2457436_w1

Fordulást követően Tuchel a hazaiak mestere kettős cserével próbálta még offenzívabbá teni csapata játékát és a középpályát erősítette meg azzal, hogy pályára küldte Sahint illetve a fiatal Pulisicet. A cserékkel akívabbá váltak a hazaik és sora dolgozták ki a helyzeteket. Az 53. percben Dembelé szépíthetett volna azonban az utolsó pillanatban a Monaco védői tisztázni tudtak a francia tehetség elől. Három perccel később Ginter fejelhetett kapura azonban Subasic hárította a dortmundi védő kísérletét. Az 57. percben Subasic sem tudott már menteni pedig közel állt hozzá a horvát portásról kipattanó labdát pedig Dembelé vágta az üres kapuba. De még ezzel mindig egygólos hátrányban voltak a hazaiak, a 63. percben Aubameyang kapáslövése kerülte el a kaput nem sokkal. A folytatásban is a hazaiak voltak az aktívabbak, míg a hercegségbeliek kontrákra rendezkedtek be a második játékrészben. A vendégek kontrákra és az esetleges hazai hibákra hagyatkoztak és a hajrában a vendégek a Dortmund két megingását is kihasználhatta. Előbb a 75. percben Bürki hibája után Falcao az üres kapuba lőhetett volna azonban a kolumbiai elkapkodta és kapu fölé durrantott. A 79. percben a hazaiak újabb hibája után Mbappé került ziccerbe, a fiatal francia pedig nem hibázott és a jobb felsőbe bombázta második találatát a mérkőzsen, a vendégek pedig komolynak mondható 3 idegenbeli gólnál tartottak a Dortmund otthonában a legendás sárga fal előtt. A hazaik nem adták könnyen magukat és a 84. percben Kagawa 2-3-ra módosította az erdményt ami végül a találkozó végeredménye is lett miután a véghajrában már nem tudtak egyenlíteni a hazaiak.

https://www.youtube.com/watch?v=98Rq4dsZD8A&t=2s

Képek:uefa.com

O.G.