Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund – Monaco: “Életem legnehezebb 24 órája van mögöttem!”

Talán senki nem lepődik meg azon, hogy a Borussi Dortmund futballistái nem tudtak maximálisan a Monaco elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első felvonására koncentrálni a dortmundi robbantásos támadás után. Sportemberi magatartásból jelesre vizsgázva azt vélhetően senki nem vitatja, hogy a BVB játékosai ebben a helyzetben kihozták a maximumot magukból. A találkozó lefújását követően adott interjúkból igyekeztünk összegyűjteni azokat, melyek hűen kifejezik azt, hogy a német csapatnál milyen hangulat közepette kellett lejátszani az egyébként oly fontos BL-meccset!

(Kép: goal.com)

Tomas Tuchel, a Dortmund vezetőedzője:

“Úgy éreztük magunkra hagynak bennünket! Bevallom mélységesen csalódtunk, amikor a robbantás után nem sokkal egy szöveges üzenetben kérdezték az UEFA svájci központjából, hogy készen állunk-e a mérkőzésre. Azt gondolták, hogy egy sörösüveget dobtak a busznak?! Tisztában vagyunk vele, hogy ez a Bajnokok Ligája, nem is kifogásokat akarok felhozni, hiszen a mi érdekünk is az volt, hogy lejátsszuk a meccset! De csak egy pillanatra mindenki próbálja meg beleképzelni magát a mi helyzetünkbe, de akár az enyémbe, hogy milyen érzés lehetett ott ülni a buszon, látva az fiúk arcát, és azzal a tudattal tovább menni, hogy az egyik játékosom kórházba került!
A játékosaimra bíztam a döntést, hogy ki áll készen a játékra! Le a kalappal a futballistáim előtt, nagyszerű emberek egytől-egyig, senki még csak nem is jelezte, hogy nemkíván pályára lépni. Nem gondolnám, hogy 1-2 nap alatt túltesszük magunkat a történteken, azt pedig, hogy milyen állapotba sikerül kerülnünk a Monaco elleni visszavágóra, azt majd a pályán mindenki látni fogja!”

Nuri Sahin, a BVB török középpályás aki – ahogy az az alábbi videón is látható majd – a találkozó lefújását követően a könnyeivel is küszködött: 

“Nagyon nehéz szavakat találni a történtekkel kapcsolatban! Rengeteg hasonló robbantást látni a televízióban, de átélni az valami borzasztóan megrázó! Kiráz a hideg, ha arra gondolok, milyen volt a csapattársaim arca a buszon! Senkinek nem is kívánom, hogy átéljen hasonló helyzetet! Be kell vallanom, egészen addig, míg pályára nem léptem, nem is tudtam a meccsre koncentrálni. Tisztában vagyunkk azzal, hogy futballistaként kivételes életünk van, sok pénzt keresünk, de mi is emberek vagyunk. és megtapasztalhattuk, hogy az életben vannak sokkal fontosabb dolgok is a focinál!”

https://www.youtube.com/watch?v=n7U62SN9A20

Sokratis Papastatopoulos, a németek görög hátvédje: 

“Életem legnehezebb 24 órája van mögöttem! Annak tudok örülni, hogy életben vagyok, és a csapattársaimnak sem esett baja! Személy szerint képtelen voltam maximálisan a mérkőzésre koncentrálni! Mindenkinek, még az UEFA-nak is meg kell értenie, hogy mi is emberek vagyunk, családjaink és gyermekeink vannak. Egy ilyen támadás után úgy gondolom, bárkinek nehéz lett volna másnap munkába indulnia!”

Marcel Schmelzer a BVB csapatkapitánya:

“Mi nem szerettünk volna pályára lépni a történtek után, de mások eldöntötték helyettünk, hogy másnap le kell játszani a meccset! Úgy gondolom a Bajnokok Ligája nívóját félretéve, különleges elbánást érdemelt volna ez a helyzet!”