Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Merkantil Bank Liga: Nőtt a Puskás előnye, botlott a Soroksár, újra kikapott a Nyíregyháza

Hétközi fordulót rendeztek az NB II-ben, ahol nagyot lépett az élvonal felé a Puskás Akadémia, miközben a közvetlen üldözők közül csak a Kisvárda és a Balmazújváros nyert, a Soroksár viszont kikapott.

PAFC-Vac-139

Pazar gól is kellett a felcsúti Puskás AFC sikeréhez a Vác ellen. A házigazdák végig irányítva verték a Pest megyei alakulatot, bár nehezen született meg a vezető gól. Az első játékrész hajrájában Heffler Tibor vette be a váci kaput. A második félidőben viszont már nem kegyelmezett a sárga-kék egylet, igaz Prosser gólja után sokáig kellett várni az újabb gólokra. Az utolsó negyedórára fordulva előbb Szakály Péter ívelt a félpályáról a kapuba, majd Tischler iratkozott fel a gólszerzők közé. Hogy ne legyen megalázó a váciak számára a vereség, arról Hegedüs Lajos gondoskodott, aki beejtett saját kapujába egy beadást.

Íme, Szakály gólja:

A forduló előtt második Soroksár a Mosonmagyaróvárt látta vendégül azzal a nem titkolt céllal, hogy tapadjon a Puskás Akadémiára. Igen ám, de a fővárosiak nem számoltak azzal, hogy az újonc egy távoli góllal legyőzi őket. Végig a sárga-feketék akarata érvényesült, eredmény nélkül. A találkozó hajrájában az Óvár Czár Richárd révén szerezte meg a győztes gólt. Érdekesség, hogy a Soroksárból a hétvégi kettő után ezúttal is volt kiállítás.

Ezt kihasználta a Kisvárda, és a Csákvár legyőzésével megelőzte riválisát. Nehezen indult a harmadik helyezett meccse is, mielőtt Talabér Attila gólja győzelmet hozott volna a konyhára. Végül sikerült nyerni, és fellépni a második pozícióba.

Ami a negyedik helyezett Balmazújvárost illeti, a hajdúságiak a Nyíregyházát fektették két vállra, pedig gól nélküli első negyvenöt percet követően Rudolf góljával a Szpari került előnybe, a hajrá viszont a narancs-feketéké volt. Ezzel a sikerrel pontszámban beérte a Soroksárt az Újváros, míg a Nyíregyháza lassan a kiesés elkerüléséért kell, hogy harcba szálljon.

Apropó kiesés! A Cigánd – amely utolsó előtti a pontvadászatban – Sopronba látogatott, és a játék képe alapján közelebb állt a győzelemhez, mivel azonban nem tudott gólt szerezni, a napatári évben még nyeretlen. A „Hűség városában” viszont komolyan el kell gondolkodni, miért is nem megy hazai környezetben: Supka Attila tanítványai sorozatban tizenharmadik hazai meccsén nem tudott győzni. Három pontot legutóbb 2016 augusztusában tartottak otthon a soproniak.

Szintén gól nélkül ért véget a Cegléd és a Dorog csatája. Mindkét együttes igen szép szériát fut: A házigazdák öt, a dorogiak 7 meccs óta nem kaptak ki a bajnokságban.

Ha már góltalanság, a SZEOL SC sem tudott betalálni soros ellenfelének, lévén a Békéscsaba – ha nehezen is – megtörte a szegediek védekezését. Kelemen Dávid az első félidő hajrájában szerezte a mindent eldöntő gólt, amellyel már négy meccs óta őrzi győzelmi szériáját a viharsarki brigád.

Nagy pofonba szaladt bele a Zalaegerszeg idegenben a Szolnok ellen, az enerváltan futballozó vendégek erejéből csak szépítésre futotta.

A Szeged-2011 szintén vendégként győzött. A frissen átadott kozármislenyi stadionban nyert kétgólos különbséggel a fekete-kék egylet.

Nem tudta meglepni riválisát a Budaörs. A Siófok ugyanis a második félidőben két gólt is szerezve verték ellenfelüket.

Eredmények:
Puskás Akadémia – Vác 4-1 (1-0)
G.: Heffler T. (39.), Prosser (51.), Szakály P. (73.), Tischler (75.) ill.: Hegedüs (88., öngól)

Soroksár – Mosonmagyaróvár 0-1 (0-0)
G.: Czár (71.)
Kiállítva: Lorentz (63.)

Kisvárda – Csákvár 1-0 (1-0)
G.: Talabér A. (44.)

Békéscsaba – SZEOL SC 1-0 (1-0)
G.: Kelemen D. (44.)

Szolnok – Zalaegerszeg 3-1 (0-0)
G.: Pintér N. (48.), Tóth L. (74., 83., az elsőt 11-esből) ill.: Paudits (90.)

Budaörs – Siófok 0-2 (0-0)
G.: Petneházi (56.), Gréczi (89.)

Kozármisleny – Szeged-2011 1-3 (0-1)
G.: Grumic (66.) ill.: Farkas (22.), Zádori (61.), Andorka (73.)

Cegléd – Dorog 0-0

Balmazújváros – Nyíregyháza 2-1 (0-0)
G.: Bokros (78.), Vólent (90+3.) ill.: Rudolf (66.)

Sopron – Cigánd 0-0

A bajnokság állása:

NB II-tab

Gavalovits Sándor