Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: „Újoncként hihetetlen siker…” – Gulácsi

Minden várakozást felülmúlóan szerepel az RB Leipzig a német élvonalban, hiszen újoncként gyakorlatilag végig az élmezőnyben tanyáznak.

238372_gulacsi_peter

Újabb sikerével alighanem bebiztosította jövő évi nemzetközi szereplését a Lipcse, amely a szombati Leverkusen elleni győzelmével megerősítette második helyét a bajnokságban. „Az 1–0-t bármikor elfogadnám, egy kapusnak mindig fontos, hogy ne kapjon gólt. Ez volt a hetedik kapott gól nélküli meccsem a szezonban – beszélt a gyógyszergyáriak elleni sikerről Gulácsi Péter a Mitteldeutscher Rundfunknak. – Nagyon nehéz mérkőzések várnak még ránk a bajnokság hátralévő részében, minden csapat küzd valamiért, például a Freiburg az Európa-ligáért, ahogy a Schalke is. Vagy ott van az Ingolstadt, amely jó formában van, és a kiesés elől menekül. Koncentrációra lesz szükségünk minden mérkőzésen, úgy, mint a Leverkusen ellen.”

Természetesen még van hátra hat forduló, de a ennyivel a vége előtt hét pontos előnnyel állnak a piros-fehérek a Hoffenheim előtt, és tízzel a listavezető Bayern mögött. „Ha a tabella elején vagy az egész szezonban, a végén is ott akarsz maradni. A csapatunk elég jó ahhoz, hogy az élmezőnyben zárjunk, a célunk is az, hogy dobogósak legyünk, és a Bajnokok Ligájában szerepeljünk – vázolta a kívánságokat a kapus. – Ez az évad csoda eddig: újoncként rögtön az első idényünkben dobogósnak lenni hihetetlen siker. Persze tisztában vagyunk a képességeinkkel, de sohasem gondoltuk volna, hogy ennyire sikeresek leszünk. Boldoggá tesszük a lipcsei embereket, és ez még erősebbé tesz minket.”

Ugyan remek idényt fut Gulácsi is, nyáron azonban riválisa érkezik a svájci Young Boys együttesétől Yvon Mvogo személyében. A 22 esztendős cerberus korábban rendre szerepet kapott hazája U21-es együttesében, a magyar válogatott kapusa ugyanakkor nem tart az érkező riválistól. „Nem láttam még védeni. Minőségi játékosokat igazolunk, nincs is ezzel semmi baj. Természetesen mindenki játszani akar, ebben a szezonban, úgy érzem, jó teljesítményt nyújtottam, de a profi futballban sohasem dőlhetsz hátra, dolgozni kell tovább, és meglátjuk, mit hoz a következő idény. A célom az, hogy minél több játéklehetőséget kapjak.”

Gavalovits Sándor