Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Crespo: “Három tréner inspirál engem az edzői pályán”

Hernán Crespo neve alighanem ismerősen cseng mindazok számára, akik már jó másfél évtizeddel ezelőtt is élénken érdeklődtek a labdarúgás iránt. Az egykori kiváló argentin támadó napjainkban már edzőként tevékenykedik, és most lerántotta a leplet arról a három trénerről, akik abban motiválták őt, hogy ezt a csodás hivatást válassza magának.

CrespoHernán Crespo a Modena vezetőedzőjeként

Crespo impozáns karrierje során számos európai topklubban megfordult, a Parma, a Lazio, az Inter, a Chelsea és az AC Milan játékosa is volt. Ennek megfelelően több kiváló képességű edzővel is együtt dolgozhatott, és a jelek szerint ezen trénerek hatása nem is múlt el nyomtalanul, ugyanis az egykori argentin válogatott támadó immár az edzői pályán próbál érvényesülni, több-kevesebb sikerrel.

A 41 esztendős szakember most az Omnisportnak adott interjút, melyben a következőket mondta:

“Minden edző tanít valamit, jót vagy rosszat. Neked kell leszűrnöd, hogy ezekből végül mit használsz fel saját edzői profilod kialakításánál.”

Crespo nemrégiben megkapta az esélyt, hiszen azok után, hogy egy darabig a Parma utánpótlásánál tevékenykedett, 2015-ben az akkor még olasz másodosztályú Modena vezetőedzője lett. Itt azonban nem jöttek be a hajdani rettegett csatár számításai, ugyanis még a szezon vége előtt menesztették, a Modena pedig kipottyant a Serie B-ből.

Ugyanakkor Crespo nem tett le az edzői sikerekről, és elárulta, mely trénerek inspirálják leginkább őt.

“Amikor Ancelottival dolgoztam a Milannál, számos tévhitet eloszlatott számomra. Ő ugyanis odafigyelt a játékosaival való kapcsolatára, és bebizonyította, hogy téved az, aki szerint edző és játékos között nem lehet szoros kapcsolat” – mondta az argentin. – Mourinho egyértelműen kiemelkedett a motiválás terén, és az edzésmódszerei is fantasztikusak voltak, e téren ő a legjobb. De meg kell említenem Bielsát is, aki az argentin válogatottnál megmutatta nekem, mennyire jó a játékosok egyéni fejlesztésében, és hogy képes mindenkiből kihozni a legtöbbet. Ha az említett három edzőt kombinálni tudnánk, megkapnánk a tökéletességet!”

Egy dolog biztos. Crespo karrierje nem indult zökkenőmentesen, de ha a fentebb leírt trénerek szintjét akár csak megközelíteni is képes lesz, egy remek szakembert nyer vele a futballvilág.

Szerző: Draskovics Tamás