Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: 11 kiváló labdarúgó, akik sohasem kerültek be az év csapatába!

A FourFourTwo magazin internetes honlapja összegyűjtötte azon tizenegy labdarúgó nevét, akik oda tartoztak vagy éppen most is oda tartoznak a Premier League legjobbjai közé, viszont ennek ellenére sohasem kerültek be a szezon csapatába. Nos, nézzük, hogy kikről is van szó…

pepe-reina-liverpool

Pepe Reina: Az S.S.C. Napoli jelenlegi kapuvédője pályafutása legszebb éveit egyértelműen az angol élvonalban töltött el. Pepe Reina 2005 nyarán, mindössze 23 esztendősen került a Liverpool kötelékébe, ahol egészen 8 éven keresztül szolgált. A spanyol portás gyorsan a liga egyik legjobb portása lett, hiszen a 2005/2006-os idényben nyújtott teljesítménye miatt megkapta a szezon legkiemelkedőbb kapusának járó arany kesztyű díjat. A következő két kiírás során szintén ő elnyerte el az egyéni elismervényt. Vitathatatlanul oda tartozott a Premier League legjobb hálóőrei közé, viszont ennek ellenére sohasem került be az év csapatába.

michael-essien-chelsea-thailand-all-star-xi_2993982

Michael Essien: Pályafutása legszebb éveit ő is vitathatatlanul a Premier League-ben töltötte el. Az ugyebár eredetileg védekező középpályásként futballozó ghánai úriember a 2006/2007-es idény során új pozícióba került kényszerből. Essienre akkor jobbszélső hátvédként számított José Mourinho, aki magabiztosan teljesített ezen a poszton is. Ennek tükrében ő lett a szezon legjobbja a londoni “kékeknél”, ráadásul ő szerezte a bajnokság legszebb találatát is, viszont az idény csapatába nem került be ekkor, s később sem. A Chelsea-t egyébként 2005 nyarától egészen 2014 januárjáig erősítette, igaz közben futballozott kölcsönben a Real Madridnál is. 

804ac8b9-706e-4aef-8b89-e46406d6bc43

Steve Bruce: A jelenleg az Aston Villát irányító Steve Bruce játékos karrierjének legszebb éveit egyértelműen a Manchester Unitednél töltötte, a “vörös ördögöknél” 1987-1996-ig rúghatta a bőrt. Nos, társával, Gary Pallisterrel rendkívül szilárd teljesítményt nyújtottak a védelem tengelyében. A nagyobb elismerések utóbbi játékosnak jártak ki, aki öt alkalommal került be a szezon csapatába, ráadásul az 1991/1992-es kiírás során nyújtott teljesítménye miatt az idény legjobbjának választották meg. Steve Bruce egyik elismerésben sem részesült, illetve az angol válogatottban pedig egyszer sem léphetett pályára.

Ledley-King_3196987

Ledley King: A viszonylag fiatalon visszavonult angol úriember pályafutása során csak a Tottenham Hotspur csapatát erősítette. Mindössze 19 esztendős volt, amikor bemutatkozhatott a Spurs legjobbjai között az 1998/1999-es idény során, alapemberré pedig a 2000/2001-es szezon folyamán vált. A klub szimpatizánsai imádták, de ellenfelei is elismerték zsenialitását, akit 2005 januárjában választottak meg a “sarkantyúsok” csapatkapitányává. Karrierje folyamán rengeteget volt sérült, és ennek köszönhetően döntött úgy 2012 nyarán, hogy visszavonul. Összesen 350 tétmérkőzésen léphetett pályára pályafutása folyamán, melyek során mindössze 10 sárga lapot gyűjtött be, míg piros lapot egyszer sem kapott. A szezon csapatába sohasem került be.

nigel-winterburn-arsenal-27101999_uh70eluwc1nr14qz5avelg6jb

Nigel Winterburn: Az úriember pályafutása legszebb éveit, és egyben nagy részét az Arsenalnál töltött el. A londoni “ágyúsokat” 1987-2000-ig, azaz 13 éven keresztül erősítette. Ennek köszönhetően a fővárosi gárda egyik legendájává vált, melynek színeiben 584 tétmérkőzésen léphetett pályára. Bár hosszú esztendőkön át volt az Arsenal meghatározó egyénisége, sohasem került be az év álomcsapatába a Premier League-n belül. Vele ellentétben Tony Adams négyszer is bekerült, míg Lee Dixon két alkalommal. 

skysports-xabi-alonso-liverpool-football_3907118

Xabi Alonso: A spanyol úriember később a Real Madridnál illetve a Bayern Münchennél is letette a névjegyét, viszont ismert játékossá egyértelműen a Premier League-ben eltöltött évei alatt vált. A Liverpool kötelékébe 2004 nyarán, mindössze 23 esztendősen került. Xabi Alonso kétségtelenül a “vörösök”, s netán a liga egyik legjobb játékosának számított. Ráadásul a klub színeiben több sikert is ért el, viszont ennek ellenére ő sem került be a szezon csapatába. A Liverpooltól 2009 nyarán távozott, és igazolt át a Real Madridhoz.

Claude-Makelele

Claude Makelelé: A legendás francia középpályás 2003 nyarán került be a Premier League vérkeringésébe. Az akkor 30 esztendős labdarúgót a Chelsea igazolta le a Real Madridtól. Makelele pályafutása egyik legszebb időszakát egyértelműen a londoni gárdánál töltötte el, amelynél öt szezonon keresztül rúgta a bőrt. Bár komoly érdemei voltak a “kékek” sikereiben, viszont ennek ellenére sohasem választották be a szezon csapatába az angol élvonalon belül.

Zola1

Gianfranco Zola: Talán nem túlzás azt állítani, hogy minden idők egyik legjobb olasz játékos volt a Premier League-ben. A Chelsea 1996 novemberében a Parmától igazolta le Zolát, aki egészen 2003 nyaráig erősítette a londoni “kékeket”. Az ott eltöltött évek alatt rengeteg sikerben volt része, ráadásul kétszer a legjobbnak választották meg a csapaton belül. Ennek ellenére a bajnokság álomcsapatába sohasem kapott helyet.

promo272047661

Robbie Fowler: A legendás angol támadó mindössze 18 esztendős alapemberé vált a Liverpoolnál. Nevelő egyesületénél eltöltött első ciklusa 1993 nyarától egészen 2001 decemberéig tartott. Sokáig az angol élvonal egyik legjobb támadójának számított, ám a folyamatos sérüléseknek köszönhetően idővel visszaesett a játéka. Távozása után szerencsét próbált a Leeds Unitednál, majd a Manchester Citynél is. A Liverpoolhoz 2006 januárjában tért vissza, míg 2007 nyarán távozott is. Bár két alkalommal megválasztották a szezon legjobb fiatal labdarúgójának, viszont az idény álomcsapatába sohasem került be.

jimmy-floyd-hasselbaink-chelsea-galeria_pk6i4lslzicl14rprj951ysmg

Jimmy Floyd Hasselbaink: A legendás holland támadó először 1997-1999-ig rúghatta a bőrt a Premier League-ben. Első állomáshelye a Leeds United volt, ahol jól is ment neki a játék, ráadásul gólkirály is lett az 1998/1999-es idényben. Ennek köszönhetően 1999 nyarán az Atletico Madridhoz került, de röpke egy év elteltével vissza is tért az angol élvonalba. Második ciklusát a Chelsea-nél töltötte, ahol egészen 2004 nyaráig rúghatta a bőrt. A londoni “kékeknél” szintén gólkirály lett egy alkalommal. Később futballozott még a Middlesbrough és a Charlton színeiben is, azonban már egyik klubnál sem tudott igazán maradandót alkotni. Nos, a Leedsnél és a Chelseanél eltöltött évei alapján nem került be egyszer sem az idény csapatába.

sergio-aguero-manchester-city-champions-league_3786369

Sergio Agüero: Az argentin zseni 2011 óta erősíti jelenlegi csapatát, azaz a Manchester Cityt. A korábbi Atletico Madrid labdarúgó minden szezonban a “kékek” első számú gólfelelősének számít, ráadásul volt már gólkirály is a Premier League-ben, illetve nem egyszer szerzett több mint 20 találatot, viszont ennek ellenére egyszer sem került be a szezon csapatába.

Németh Boldizsár