Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ifjabb Dárdai a németek választotta

Újabb németországi tehetséget veszíthet a magyar labdarúgás, csak míg Bénes László döntésében családi okok is közre játszhattak (ha magyar állampolgár lesz, elveszik a szlovákot tőle), ifjabb Dárdai Pál ilyen irányú elhatározásában más határozhatott.

Palko629Fotó forrása: Hertha hivatalos weboldala

Az előző hetekben már a FociClub.hu is írt róla, hogy ifjabb Dárdai a német utánpótlás válogatott keretébe kerülhet be, ugyanis a magyar érdeklődésekre rendre nemet mondott. Korábban is többször edzett már a német korosztályos együttesekkel, s hétvégén be is mutatkozott az U18-as német csapatba. Dárdai Palkó kezdőként kapott szerepet Ausztria ellen, a középpálya bal oldalán jutott szóhoz, együttese Romario Roesch, Niklas Kölle és Corey Lee Anton góljával 30-ra megnyert. A korábbi magyar szövetségi kapitány fiát a 63.percben cserélte le a szövetségi kapitány.

Ifjabb Dárdai annak ellenére, hogy hétvégén bemutatkozott a német csapatban, még lehet magyar válogatott, sőt akár a Nationalelfben is szerepet kaphat, csak az a lényeg, hogy ne tétmeccsen játsszon, mert akkor végérvényesen elvesztette a magyar futball.

Endrődi Dávid