Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: 13 év után elődöntős a Monaco – videóval

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján két negyeddöntőt is rendeztek. A Monaco hazai közönség előtt előnyből várhatta a Borussia Dortmund elleni visszavágót. A hercegségbeliek az első mérkőzésen 3-2-es győzelmet arattak a Dortmund otthonában.

2459867_w1

AS Monaco – Borussia Dortmund 3-1 (2-0)
Helyszín:
Stade Louis II (Monaco) Vezette: Skomina (szlovén)
Gólszerzők:
Mbappé (3.), Falcao (17.), Germain (81.) ill. Reus (48.)
Sárga:
Kiállítás: 

Továbbjutott: A Monaco 6-3-as összesítéssel

Monaco: Subasic – Mendy, Glik, Jemerson, Touré – Silva (Raggi 90.), Bakayoko, Moutinho, Lemar – Falcao (Dirar 67.), Mbappé (Germain 81.). Vezetőedző: Jardim

Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Ginter, Guerreiro (Pulisic 72.)  – Weigl – Durm (Dembelé 27.), Kagawa, Sahin (Schmelzer 46.), Reus – Aubameyang. Vezetőedző: Tuchel

Mint, ahogy az várható volt a mérkőzés előtt  egyik csapat sem fog beállni védekezni a negyeddöntő visszavágóján, ennek megfelelően már a harmadik percben komoly lehetőség adódott a gólszerzésre a hazaiak előtt. A találkozó elején Mendy távoli lövése komoly gondot okozott a vendégek portásának Bürkinek, amit csak kiütni tudott, csak éppen rossz helyre a hercegsébeliek fiatal tehtsége Kylian Mbappé elé, aki köszönte szépen és a bal alsóba lőtte a hazaiak vezető találatát. Ezzel a góllal pedig a hercegségbeliek fiatal tehetsége lett a Bajnokok Ligájaban az első olyan játékos, amely az egyenes kieséses szakaszban mindegyik mérkőzésén betalált, amelyeken lehetőséget kapott. A sárga-feketék első komoly lehetősége a sérüléséből visszatérő Marco Reus előtt adódott, azonban a német az éppen középen álló Subasic kezei közé bombázott. Az első negyedóra nagyon eseménydúsra sikeredett a 13. percben ismét a hazai veszélyeztettek, Falcao fejesét ezúttal Bürki hárította. Az első negyedóra végéhez közeledve a 14. percben ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a Dortmund, Sahin lövésénél a hazaiakat a kapufa mentette meg a góltól. A foci aranyszabálya pedig ezúttal is beigazolódott, ha nem rúgsz akkor kapsz, a 17. percben pedig be is következett a Monaco újabb gólt szerzett amivel komoly bajba sodorta német riválisát szinte lehetetlen helyzetbe taszították a sárga-feketéket, miután Lemar beadását Falcao fejelte a kapu közepébe. A lendületes első 20 perc után a két gyors bekapott gól után a dortmundiak nem igazán tudtak mit kezdeni a remekül szervezett hazai védelemmel. A folytatásban próbálkoztak a vendégek azonban ezek csak erőtlen kretivitás nélküli próbálkozások voltak, amelyeket a Monaco védelme könnyedén semlegesített. Az első félidőben újabb találat nem született, így kétgólos Monaco előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

2459929_w1

Fordulást követően Thomas Tuchel cserére szánta el magát és pályára küldte Sahin helyett Schmelzert. A vendégek szinte első helyzetükből gólt szereztek a második játékrész elején, Dembelé jobb oldalról remekül kanyarított középre, amit Reus a jobb felsőbe bombázott védhetetlenül. A találkozó 50. percben azonnal válaszolhatott volna a BVB góljára a hazai együttes, azonban Mendy fejesénél Bürki óriási bravúrral hárított. A folytatásban a hazai együttes előtt több alkalommal is komoly lehetőség adódott a párharc lezárására, de mind Mbappé és Falcao sem tudta begyötörni a harmadik gólt. A 65. percben pedig Radamel Falcao előtt ajtó ablak ziccer volt, de a kolumbiai a kapu fölé durrantott. A hajrába fordulva a 74. percben Marco Reus kiegyenlíthetett volna, Subasic azonban résen volt és hárította a kísérletet. A 81. percben pedig a Monaco végleg pontot tett a továbbjutás kérdésére, és egy labdaszerzést követően Lemar remekül játszotta meg éppen a 22 másodperccel korábban pályára lépő Germaint aki Bürki lábai között belőtte a hazaiak harmadik találatát is.Ezzel pedig 13 év után ismét bejutott a legjobb négy csapat közé az AS Monaco a legrangosabb európai kupasorozatban.

https://www.youtube.com/watch?v=XB17Yp1dAfg

Képek: uefa.com

O.G.