Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A Barca háromgólos hátrányból várja a Juve elleni visszavágót – előzetes

A Juventus simán múlta felül (3-0) a Barcelonát a BL múlt heti negyeddöntőjének első felvonásán Torinóban. A Barca újra csodát tenne, míg a Juve ezt szeretné megakadályozni. Ma egy nagy klub viszont ismét búcsúzni fog a sorozattól, egy pedig közelebb kerül a végső győzelemhez.

58f6a9900167f

Dybala megint megkeserítené Messiék dolgát, ahogy Torinóban két gólt lőve tette a Barca vezéralakjának honfitársa (forrás: depor.com)

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
20:45 • FC Barcelona – Juventus • M4 Sport – ÉLŐ
Helyszín: Camp Nou. Vezeti: Björn Kuipers (holland)

Várható kezdőcsapatok

FC Barcelona: Ter Stegen – Mascherano, Piqué, Umtiti – Rakitić, Busquets, Iniesta, Sergi Roberto – Messi, Luis Suárez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique

Juventus: Buffon – Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Pjanić, Khedira; Cuadrado, Dybala, Mandžukić – Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Sérültek, eltiltottak

FC Barcelona: Luis Enrique két játékosára sérülés miatt ma biztosan nem számíthat hazai pályán. Rafinha térdsérüléssel bajlódik, míg Aleix Vidalnak a bokája problémás.

Ezen felül sem lehet nyugodt teljesen a Barca vezetőedzője, hiszen még három labdarúgójának is a játéka kétséges a visszavágón. Arda Turan ágyéki problémái miatt, Mascherano a lábával bajlódik, miközben Mathieu szerepeltetése is igencsak bizonytalan.

Azon a téren sem túl jó a helyzet, ha azt vesszük figyelembe, hogy kiknek kellene kihagyni az elődöntő első meccsét a Barca továbbjutása esetén, ha sárga lapot kapnak. Ők pedig: Neymar, Piqué, Rakitić, Suárez. Igaz, aligha ez most a legnagyobb probléma, először még nagy fordítást kéne véghez vinnie a gránátvörös-kék együttesnek.

Juventus: Allegri mester ezúttal is csupán csak Pjacát kénytelen nélkülözni, hiszen a Zebrák játékosának továbbra is fennáll a térdsérülése.

Ha a torinói gigász továbbjut, és Cuadrado, Mandžukić, Khedira vagy közülük bárki sárga lapot kap, akkor a legjobb 4 közötti első felvonáson ők nem játszhatnak majd eltiltás miatt.

Azonban jelenleg egyik klubnál sincs érvényben a mai meccsre eltiltás.

Forma, visszatekintés

A párharc első felvonását simán megnyert (3-0, Dybala duplázott), és nagyszerű játékokat mutatott Juventus a hétvégi bajnoki során újból félgőzzel is könnyen nyertek a Zebrák. Ennek kárvallottja a Serie A utolsó helyezettje volt hazai pályán, vagyis a Pescara.

A Barcának nehezebb ellenfél jutott, ám a kötelező győzelem így is jött, csak nehezen. Ötgólos bajnokit nyert meg 3-2-re a katalán együttes a baszk Real Sociedad csapatát vendégül látva.

Mindazonáltal a Barcelona 18 meccse veretlen hazai pályán, úgy, hogy ezek közül csak 3 döntetlent játszott a csapat! Ha pedig a legutóbbi 20 hazai találkozóját nézzük a katalán gárdának, abból csak egy vereség csúszott be, 19 veretlen meccs mellett, melyből szintén csak 3 ért véget döntetlennel.

A Juventus sem rossz idegenben, de nem olyan jó, mint a Barca otthon, ám most tényleg bombaformában van Allegri csapata. Érdekesség, hogy a Zebrák többször kaptak ki legutóbbi 20 meccsük során idegenben, mint ahányszor ikszeltek – 2 döntetlen mellett 5 találkozó zárult vereséggel. Azért így is jól mutat az, hogy a 20 elmúlt vendég összecsapásából 13-at megnyert a Juve!

Azonban a két klub helyzetét – de leginkább a Barcelonáét – árnyalja az, hogy összevetésben, mindent figyelembe véve (a hazai és vendég meccseket is) sokkal jobb formában van a torinói alakulat.

Érdekességek

• A Barcelona 15 meccs óta száz százalékos hazai pályán az európai kupaporondon

• A katalánok rekorddal jutottak be már a legjobb 8 közé is, hiszen az első meccsen 4-0-ra kaptak ki Messiék a PSG otthonában, majd a barcelonai visszavágón 6-1-re nyert a spanyol klub.

• A Barca és a Juve legutóbbi 8 meccséből mindkét együttes egyaránt 3-at nyert meg, 2 döntetlen mellett, ráadásul 10-10 gólt tudtak lőni a felek.

• Lionel Messi jelenleg 498 gólnál jár pályafutása során, így akár ma is elérheti a félezret, bár ennek megakadályozására fog törekedni a Juventus.

• A Barca jelenleg rekordot jelentő 10. alkalommal jutott el zsinórban legalább a negyeddöntőbe, ami a Bajnokok Ligáját illeti.

• A Juventus a Serie A-ban megnyerte a legutóbbi 32 hazai meccsét!

• A jelenleg a Juventus védője, Daniel Alves ismét volt csapata ellen léphet pályára.

• A mostani párharcot megelőzően a 2015-ös berlini BL-döntőben a Barca 3-1-re győzte le a Juventust, viszont a torinói gárda azóta jó értelemben sokat formálódott.

• Az idei kiírásban eddig még nem kapott ki a Juventus, amely 9 meccséből 7-et megnyert, és összesen 17 gólt szerzett!

• A Barca a mostani BL-szezonban eddig lejátszott 9 meccséből 6-ot megnyert, viszont 3-szor kikapott, és összesen 26 gólt szerzett.

• A Bajnokok Ligájában 4. alkalommal jutna legalább elődöntőbe a Juve, míg a Barcelona már 11. elődöntőjére készülne.

Egy biztos, két klubóriás feszül ma egymásnak, és ez a meccs sem lesz feltétlen olyan egyoldalú, mint amilyen a berlini finálé volt.

Az odavágó összefoglalója

https://youtu.be/KvkwRHbXKpQ

Nagy Dávid