Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Nincs újabb feltámadás, a Juve kiejtette a Barcát! – videóval

Nem tudott újra csodát tenni a Barca a Bajnokok Ligájában, melynek negyeddöntőjében vérzett el a katalán klubóriás a nagyszerűen szereplő Juventusszal szemben!

IMG_20170419_225944

Ennek a párharcnak a során még a Barca számára is megállíthatatlan volt a Juventus! (forrás: twitter.com/juventusfc)

Kezdettől fogva nagyszerű játék jellemezte a két titán párharcát, azaz a Barcelona – Juventus negyeddöntő visszavágója a BL-ben.

A Juventus kicsit sem úgy játszott, mint amit az ellenfeleitől megszokhatott a Barca a katalán fővárosban. A torinói klub tagjai igyekeztek nyomni, majd a 13. minutumban Higuaín a Busquets-ról lepattanó labdát lőtte el, ám a játékszer nem ért célba. Negyedórához érve Cuadrado iramodott meg a jobb szélen, majd kinézte magának a túloldalon Mandzukicsot, ám a kolumbiai átadásában nagyszerűen vetődött bele a visszazáró Piqué! Egy perccel később a brillírozó Cuadrado két dekázás után közelről lőtt háttal kapura, ám nem kellett izgulniuk a hazaiaknak. A 20. percben Messi került nagy helyzetbe, ám az argentin ász pár méterrel mellé lőtt, ám ez nem a Juvén múlott. 11 perccel ezután már védenie is kellett Buffonnak, aki Messi lövését hárította, majd az oldalra kivédett labdát is az argentin tüzelte volna rá, de a játékszer az oldalhálóban kötött ki. Már a félidő hajrájához közeledve a túloldalon Higuaín akart betalálni Pjanic löbbölése után, de az argentin próbálkozás is kimaradt – szép megmozdulás volt, viszont ter Stegennek nem volt nehéz dolga a 38. percben. A 44. minutumban Neymar kapott sárgát, ami azért fontos, mert a következő meccsen nem léphetett volna pályára. Bár úgy tűnt, ez a lehetőség nagyon eltávolodott a Barcától, mármint hogy a katalán óriás elődöntőzzön. A 47. percben pont a brazil tört át szépen a Juve védelmén, végül honfitársa, Dani Alves és Chiellini közös erővel tisztáztak.

IMG_20170419_225758

Hiába volt Messinek pár nagy helyzete, nem jött össze ma semmi neki sem (forrás: twitter.com/ChampionsLeague)

Az első félidő elején jobb volt a Juventus, majd több nagy helyzete is adódott a Barcának, ám gól nem született a szünetig, a katalán klubnak pedig még messzebb szálltak az elődöntőbe jutással kapcsolatos reményei és esélyei egyaránt.

IMG_20170419_225805

Impozáns körülmények között játszhattak a csapatok (forrás: twitter.com/ChampionsLeague)

A fordulás után 5 perc telt el, és Cuadrado igyekezett betalálni, ám kevéssel, de nem találta el a kaput. Az akció még Dybalatól indult, aki Sergi Robertotól csent labdát a középpályán. Egy perccel később a túloldalon Neymar lökete szállt fölé. Messi is villant – az argentin klasszis az 52. minutumban a tizenhatos előttről lőtt szintén fölé. Helyzet itt is, ott is, Cuadrado és Neymar, valamint Messi helyzetei jöttek. A Juve kolumbiai játékosa az 53. minutumban küldte kapura a labdát, de ter Stegen a helyén volt. Tíz perccel ezután Pjanic lövésénél mentett nagyot a hazai hálóőr! A 64. minutumban Suárezzel szemben volt szabálytalan Khedira, utóbbi sárga lapot kapott, és kihagyja az elődöntő első meccsét. Sergi Roberto is próbálkozott, hátha. Nem is volt olyan rossz a kísérlete, ám Buffon kapuja mellett kicsivel elment a labda a 69. minutumban. Két percre rá Dybala megint gólt lőtt volna a Barcának, ám csak Umtitit zavarta meg, az argentin fiatal fölé lőtt.

IMG_20170419_225732

Két klasszis, egy továbbjutó (forrás: twitter.com/ChampionsLeague)

De ennyi volt, se több, se kevesebb, a Barcelona nem tudott újabb nagy feltámadást produkálni, ez a Juventus nem az a múltkori PSG volt, a Barca pedig hiába próbálkozott, olykor nem is ment a játék a katalánoknak, máskor pedig a nyomásuk volt csupán meddő, gól nélküli fölény. A torinói Zebrák a legjobb négy között könnyedén tehát, míg Luis Enrique utolsó európai kupameccse volt ez a Barcelona élén. Érdemes lesz nagyon figyelni a Juvéra, elképesztő elánnal tud menni ez a klub.

IMG_20170419_225920

Buffon a maival együtt 148 európai kupameccse során már ez a 62. volt, amit kapott gólt nélkül hozott le! (forrás: twitter.com/juventusfc)

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FC Barcelona – Juventus 0-0Tj.: A Juventus, 3-0-s összesítéssel
Helyszín: Camp Nou – 96.290 néző. Vezette: Björn Kuipers (holland)
Gólszerzők:
Sárga lapok: Iniesta (41.), Neymar (44.), ill. Chiellini (57.), Khedira (64.)
Kiállítás:

FC Barcelona: ter Stegen – Sergi Roberto (Mascherano, 78.), Piqué, Umtiti, Jordi Alba – Rakitic (Paco Alcacer, 58.), Busquets, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique

Juventus: Buffon – Daniel Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Khedira, Pjanic – Cuadrado (Lemina, 84.), Dybala (Barzagli, 75.), Mandzukic – Higuaín (Asamoah, 88.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

https://youtu.be/OnVHYZahJrg

Nagy Dávid