Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: „Vannak kijavításra váró hibák” – Max Allegri

Nem tudta megismételni a Paris SG elleni bravúrját a Barcelona, köszönhetően a szervezetten futballozó Juventus-nak. Ezzel az olaszok várhatják a pénteki sorsolást.

gettyimages-6679448601

Számolatlanul alakította ki, és puskázta el helyzeteit, ziccereit a Barcelona, amely 3-0-s hátrányból próbált felállni, ámde ahogy pályafutása korábbi szakaszában, Lionel Messi ezúttal sem tudott túljárni Buffon eszén.

Leonardo Bonucci immár nem tartja elképzelhetetlennek, hogy csapata a véső sikert is elérheti. „Tudtuk, hogy a Barcelonának nincs veszítenivalója és mindent meg fog kockáztatni ma este, ám mi nem hagytunk nekik területet. Nagy elismerés illeti Dani Alvest és Mandzukicot, akik végig nyomást tudtak helyezni a szélsőhátvédjeikre. Három gólt szerezni az első meccsen és kibírni gól nélkül a Camp Nouban – ez a bizonyíték arra, hogy nagyszerű csapat vagyunk, nagyszerű társaság. Ez önbizalmat ad. Most jön még egy nehéz lépés a cardiffi döntőig, aztán még egy. A labdakihozataloknál és a kontráknál jobban is játszhattunk volna, de még így is kialakítottunk néhány helyzetet, csak kihagytuk őket. De azt hiszem, most már minden csapat szívesen elkerülne bennünket. A Juventus ezentúl mindenkiben félelmet ébreszt.”

629Neymar_Alves

Az egységet emelte ki Juan Cuadrado, aki ezúttal is igen hasznosan futballozott a torinóiak középpályáján. „Úgy jöttünk ide, hogy remek csapat vagyunk. Úgy játszottunk, mint egy remek csapat. Tisztában voltunk vele persze, hogy a Barcelona is nagyon erős, de azt is tudtuk, hogy ha jól védekezünk és mindenki önfeláldozóan, egységesen játszik, akkor továbbmehetünk. Ez történt. Minden bejött, amit az edzéseken gyakoroltunk, csak azt sajnálom, hogy nem lőttünk gólt egy kontrából, de hát a továbbjutás volt a fontos.”

Dicséret, majd önkritika. Massimiliano Allegri örömét sem árnyékolta be semmi szerda este, azonban a tréner így is felsorolt jó néhány javításra váró dolgot együttese futballjában. „Meg kell dicsérnünk a srácokat a szezonbeli teljesítményükért. Ez egy újabb lépés előre, megérdemelt továbbjutás egy elit ellenféllel szemben. Kiválóan védekeztünk, a támadásban kevésbé voltunk hatékonyak, nem tudtuk végigvinni az ígéretes kontráinkat. Kicsit nyugodtabbnak és élesebbnek kellett volna lennünk, de hát ez nem könnyű a Camp Nouban, és a Barcelona teljesen más arcát mutatja hazai pályán. Villámgyorsan járatják a labdát, és egy remek Juventus kellett a továbbjutáshoz. Az, hogy a Barcelona egy oda-visszavágós párharcban nem tud gólt szerezni, hallatlan dolog. De a fiúknak rá kell ébredniük, hogy még ennél jobban is teljesíthetnek. Nem szabad elragadtatnunk magunkat, holnaptól a fókusz a Serie A-n van. A kulcs az, hogy ne csak megtartsuk a jelenlegi formánkat, hanem még javuljunk. Mindenki kiemelkedő teljesítményt nyújtott, Andrea Barzagli beállása után pedig úgy éreztem, egész nap játszhattunk volna, és akkor sem kapunk gólt. A klub nagyszerűen dolgozott annak érdekében, hogy minőségi játékoskeretet állítson össze olyan emberekkel, akiknek más-más erősségeik vannak – az meg már az én feladatom volt, hogy találjak egy olyan rendszert, amelyben kiteljesedhetnek.”

126330799_Bongarts_FC-Barcelona-v-Juventus-UEFA-Champions-League-Quarter-Final-Second-Leg-large_trans_NvBQzQNjv4BqqVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwa7y8IGxQLDrL2RZHm5nPms

Tömören értékelt Luis Enrique a Barca kiesése után. „Ilyen a futball… Megpróbáltuk felpörgetni a tempót, sok lövéssel eltalálni a kaput, de a támadó harmadban sajnos tompák voltunk. Jó meccs volt két kitűnő csapat között, megemelem a kalapomat a Juventus előtt. Hogy elérhetik-e a döntőt? Nagyszerű edzőjük van, nagyszerű játékosaik, minden adva van ahhoz, hogy BL-t nyerjenek. De ez elmondható még a riválisaikról is.”

Gavalovits Sándor