Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lipcsei vitái

Az előző héten elismerte nyilvánosan is Kubatov Gábor a Ferencváros elnöke, hogy megszüntetik az NB III-as csapatot. Korábban már ugyan több helyről lehetett hallani, de eleddig közhírré nem tették. Kubatov azt is elmondta, Lipcsei addig biztos, hogy a klubnál dolgozik, amíg ő az elnök.

Lipcsei-Péter_Nemzeti-Sportnso.hu

Az elnök ezt mondta, igaz Lipcseivel még nem közölték, hogy mi is lesz a feladata. Az NSO-n olvasható interjúban ugyanis a klublegenda elmondta, még nem tudja mit hoz számára a jövő.  A vezetőséggel nem ért egyet, hogy megszüntetik a második csapatot, hiszen azon ifjú focistáknak akik nem férnek be az NB I-be, hogy szokják a felnőtt futballt, jó lenne a harmadosztályú szereplés. Viszont a vezetők (nem mondta, de biztos, hogy Theo Schneider) úgy gondolja fontosabb az U19-es bajnokság. A felnőttekkel edző fiatalokat szeretné, ha nála játszanának, úgyis kevesen vannak. Erre a válasz nem más volt, mint, hogy durva az NB III-as bajnokság… Lipcsei erre elmondta, ha egyszer Juhásszal, Vaskóval vagy Liptákkal kell párharcot nyernie akkor talán itt nagyobb tapasztalatot tudna szerezni, mint a “langyosabb” utánpótlás bajnokságban.

Van egy ragyogó tehetségünk, a nagyokkal is edz. Játsszon nálunk, javasoltam, úgyis kevesen vagyunk. Nem lehet, az NB III túl durva, vigyázzunk az értékekre. Vigyázzunk, de ha arra készülünk, hogy az általunk nevelt gyerek majd Juhász Rolanddal, Vaskó Tamással, Lipták Zoltánnal szemben nyerjen párharcokat, inkább szoktassuk küzdelemre, arra, ami a nagyok között várhat rá. Nekem azt tanították, a képzés, a fejlődés határozzon meg mindent, amit a hétköznapokban csinálunk.

Saját jövőjéről sokat még nem tud mondani, szívesen dolgozna egy csapat NB I-es stábjában, de célja nem lehet más, mint a jövőben a Fradi kispadjára leülni. Magáról elmondta, hogy még fiatal edző, sokat kell tanulnia. (45 éves múlt, több kortársa már ült NB I-es kispadon, sőt jó páran már több helyről el is lettek küldve) Viszont a Fradiról ne akart semmit se mondani, hiszen ahogy ő fogalmazott, ha jót mond, sokan vaknak hiszik, ha rosszat akkor meg olyan, mintha a jelenlegi trénert fúrná.

Játékosainak a legfontosabb mit elmondott: “aki felveszi a zöld-fehér mezt, akinek a dresszén ott a Fradi-címer, annak az a minimum, hogy megdöglik a pályán. Aki mindent kiad magából, de veszít, számíthat a dicséretemre, és ez volt a legutóbbi meccsünkön is: az eredmény tényleg szinte mellékes, de küzdjünk az utolsó leheletig, akkor nincs probléma.”