Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21: Vereség a szlovákoktól

Egyelőre még ismerkedik Michael Boris az 1996.01.01 után született korosztállyal, ők alkotják ugyanis a jövő U21-es válogatottját. Tegnap Szlovákiával mérték össze ezen korosztály játékosai tudásukat, s mivel nem hivatalos FIFA-napon zajlott az összecsapás a külföldi csapatokat nem lehetett kötelezni játékosaik hazaengedésére. Így több új fiút is kipróbálhatott a szövetségi edző. Az eredmény egyelőre sok jóval nem kecsegtet.

2017.04.19 u21mlsz.hu

Michael Boris ezt megelőző időszakban az U19-es válogatott mellett dolgozott, így jól ismeri a korosztályt, ráadásul nem is szerepeltek rosszul, hiszen épp, csak lemaradtak a nyári Eb-ről. Jelenleg azon ügyködnek, hogy minél több új fiút is megismerjen, s így a legacélosabb kerettel vághasson neki majd 2017. szeptember 5-én kezdődő 2019-es Európa-bajnokság selejtezőinek. A korábbi görögök elleni felkészüléshez képest (Zöldesi Illés – Polgár Kristóf, Lenzsér Bence, Kecskés Ákos, Spandler Csaba (Szivacski Donát 62.) – Katona Máté, Jancsó András (Bedi Bence 45.) – Zsótér Donát (Sejben Viktor 62.), Szántó Tamás (Kártik Bálint 75.), Makrai Gábor (Rácz Barnabás 45.) – Balogh Norbert (Gottfried Dániel 75.)) tegnapra Kecskés és Jancsó maradt meg hírmondónak.

Nagyon kevés időnk volt felkészülni a találkozóra, tulajdonképpen egy igazi edzést követően léptünk pályára Szlovákia ellen. Teljesen új kerettel, az 1996. január 1-je után született labdarúgókkal készülünk az Eb-selejtezőkre. A játékosoknak is meg kell ismerniük egymást, és persze nekem is őket. Egyelőre nagy a fluktuáció a csapaton belül, sok fiatalnak adunk lehetőséget a bizonyításra, a Szlovákia ellen készülő keretbe hat másodosztályú klub is adott játékost. Egy tanulási folyamat elején járunk, minden meccsből, minden elkövetett hibából tanulnunk kell. Természetesen nem örülök a vereségnek, de hasznos tapasztalatokat szerzett a stáb és a játékosok is. Nincs sok időnk az első tétmeccsünkig, addig is kettőzött erővel kell dolgoznunk, hogy ha eljön az idő, készen álljunk a feladatra – értékelte a mérkőzést Michael Boris az mlsz.hu-nak.

Szlovákia–Magyarország 4–0 (2–0)
S
zlovákia: Jakubech – Varga, Sulek, Kácer, Gric, Cmelik, Siplak, Tupta, Hancko, Polievka, Stefanec
Magyarország, I. félidő: Gyollai Dániel – Szivacski Donát, Kecskés Ákos, Jancsó András, Zabari Dávid – Vida Máté, Kleisz Márk – Sejben Viktor, Rácz Barnabás, Makrai Gábor – Tóth Milán
Magyarország, II. félidő: Horváth Dániel – Talabér Attila, Szélpál Norbert, Barna Szabolcs, Zachán Péter, Gazdag Dániel, Csernik Kornél, Katona Máté, Bartos Julián, Deli Márió, Tóth Milán

Endrődi Dávid